In de tweede klasse A kwam de top 3 op de 16de speeldag in actie maar er werden in deze reeks ook 2 wedstrijden afgelast. De stand bovenaan blijft ongewijzigd met Club Brugge aan de leiding en Svelta Melsele in de achtervolging!

Club Brugge won met 3-1 tegen HO Wolvertem Merchtem. Katinka Dubois zorgde al na 11 minuten voor 1-0 maar het was wachten tot in de 2de helft vooraleer vrouwelijk blauw-zwart verder uitliep via Sharon Desaever (2-0) en opnieuw Katinka Dubois (3-0). Inge Hendrix kon de eer redden voor HO Wolvertem Merchtem (3-1).

Svelta Melsele stond op bezoek bij Olsa Brakel na een halfuur 0-2 voor dankzij goals van Lieselot De Bruyn (0-1, 21ste minuut) en Rebecca Degenaers (0-2, 29ste minuut). Olsa Brakel kon kort voor de rust de aansluitingstreffer scoren na een hoekschop waarbij de bal terugkaatste op een speelster van Svelta zodat Anne De Pauw gewoon kon binnentikken (1-2, 43ste minuut). Nog voor het uur liep Melsele verder uit via Melissa Vinckx (1-3, 57ste minuut) en met doelpunten van Nikita Smet (65ste minuut), Rebecca Degenaers (78ste minuut), Elke Van Driessche (80ste minuut) en Esther Buabadi (85ste minuut) werd het uiteindelijk nog 1-7 voor een volgens coach Karim Didi fysiek sterker Melsele.

GFA Sinaai lukte de winst met dubbele cijfers tegen USF. Montroeul-Dergneau. De goals kwamen achtereenvolgens van Dana De Boeck 1-0, Sofie Nicolay 2-0, Yana Struys 3-0, Yana Struys 4-0, Jelien De Laet 5-0, Dana De Boeck 6-0, Pauline Michils 7-0, Amber Thyssen 8-0, Pauline Michils 9-0, Malin Wilmet 10-0 en Pauline Michils met haar derde van de namiddag 11-0.

Even verderop won ook KSK Beveren thuis tegen Cerkelladies Brugge met 4-0 terwijl de wedstrijd tussen KAA Gent Ladies C en het beloftenteam van SV Zulte Waregem op 1-1 eindigde.

Voor de duels tussen het beloftenteam van Saint-Ghislain (USGTH) en KSK Voorwaarts Zwevezele en ASE De Chastre tegen KFC Merelbeke zullen nieuwe data moeten gezocht worden. Op zaterdag 21 januari 2017 werden ze immers afgelast!