Op de 16de speeldag in de tweede klasse B boekte Wuustwezel een belangrijke overwinning in de derby op bezoek bij Maria-ter-Heide. Het liep daardoor uit in de stand want de achtervolgers lieten hier en daar punten liggen.

Wuustwezel voor aanvang van de derby op bezoek bij Maria-ter-Heide! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Met goals van Tinne Van Den Bergh (0-1, 4Zste minuut) en een doelpunt op vrije trap van Gitte Vanwesenbeeck (1-2, 81ste minuut) won Wuustwezel verdiend op bezoek bij Maria-ter-Heide dat zelf scoorde via Lissa Boeren (1-1, 66ste minuut). Het verschil tussen deze twee teams bedraagt nu in de stand 6 punten en Wuustwezel heeft nog een wedstrijd te goed nu zaterdag 28 januari 2017 op bezoek bij RSC Anderlecht C.

Maria-ter-Heide met helemaal rechts de nieuwe trainer Steve Herbots! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul DIjkmans

KV Mechelen verloor in de achtervolging op de leider 2 punten want het kwam niet verder dan 0-0 op bezoek bij het beloftenteam van KRC Genk Ladies. Nog in Limburg bleef het ook bij het beloftenteam van Tongeren tegen Eendracht Louwel en bij Halveweg Zonhoven – Rapide Wezemaal 0-0.

In het duel tussen het beloftenteam van OH Leuven en Wolfsdonk Sport werd er wel gescoord en maar liefst 6 keer. OHL liep voor de rust via Camille Vanhoorne (1-0) en Matilde Drumont (31ste minuut) al tot 2-0 uit. Rond het uur vallen er 3 goals binnen de vier minuten. Wolfsdonk Sport mildert eerst tot 3-1 (59ste minuut) maar Joy Brankaer lukte 2 minuten later een derde goal voor OHL maar nog geen minuut later stond het al 3-2. Stefanie Deville zette echter in de slotfase met een ren vanaf de middellijn centraal en alleen richting doel de eindstand op het bord nadat ze de bezoekende doelvrouw omspeelde en binnentikte (4-2, 87ste minuut). Het beloftenteam van OH Leuven komt zo op een gedeelde 3de plaats met KV Mechelen en het speelt nu zaterdag thuis een inhaalwedstrijd tegen Sibret.

Ook Sterrebeek lijkt na een sterke periode nu even de rol te moeten lossen want het verloor thuis tegen het derde vrouwenteam van Standard. Pauline Taquet zorgde iets over halfweg de eerste helft met twee doelpunten voor de ruststand (0-2). Fleur Verstappen zette in de tweede helft de eindstand op het bord (0-3).