Share

Op woensdag 14 augustus 2024 maakte de VRT via een persbericht bekend dat het de mediarechten verworven heeft voor het Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal, het UEFA Women’s Euro 2025 in Zwitserland.

“VRT wil voortrekker zijn in het promoten van vrouwensport en de zichtbaarheid en beleving verhogen”, zo staat er te lezen in het persbericht. De VRT deed dat in het verleden al met uitzendingen van de Yellow Tigers (volleybal), de Red Panthers (hockey), de Belgian Cats (basketbal) en het was de televisiezender die in 2017 de wedstrijden van de Belgian Red Flames op het EK in Nederland op uw televisiescherm bracht. Ook tijdens het EK 2022 in Engeland kon U de wedstrijden van het Belgische nationale vrouwenteam bekijken op de openbare omroep. 

Volgende zomer zal de VRT en Sporza nu dus ook van woensdag 2 tot en met zondag 27 juli 2025 het EK Vrouwenvoetbal volledig uitzenden want de VRT en Sporza hebben in samenwerking met de European Broadcasting Union, de vereniging van de Europese publieke omroepen, de uitgebreide mediarechten in handen gekregen voor televisie-, radio- en online verslaggeving. U mag dus in principe ook samenvattingen, round-ups en mogelijk speciale EK-uitzendingen hierrond verwachten.

De Belgian Red Flames zijn echter nog niet geplaatst voor dat EK van volgend jaar maar het moet al flink verkeerd gaan als dat niet zou gebeuren. Op vrijdag 25 en dinsdag 29 oktober 2024 spelen ze in de play-offs eerst uit en thuis tegen Griekenland en als ze die wedstrijden overleven dan volgt er nog een dubbele ontmoeting met de winnaar van het duel Turkije – Oekraïne. (duels die eind november begin december van dit jaar zullen plaatsvinden).

De Belgian Red Flames spelen eerst nog tegen Griekenland en daarna eventueel tegen Turkije of Oekraïne! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Lees nog meer hierover via:

Website VRT

Lees ook nog:

Website Het Nieuwsblad

Lees over de overeenkomst met de RTBF:

Website RTBF

Lees over de overeenkomst in Engeland tussen BBC en ITV:

Website BBC Sports

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share