Op woensdagavond 14 augustus 2024 moest RFC de Liège in het kader van de tweede ronde van de Beker van België nog op bezoek bij Royal Soignies Sports in een wedstrijd die op zaterdag 10 augustus 2024 niet kon plaatsvinden omdat er bji een voorgaand oefenduel tussen de mannen een blessurebehandeling te veel tijd in beslag had genomen.

De bezoekers die onder leiding staan van ex-profvoetballer Raphaël Quaranta, in een ver verleden speelde hij nog voor RFC de Liège, Royal Antwerp FC en Standard, kwamen iets over het kwartier op voorsprong via Léa Lobue en die 0-1 dat was meteen ook de ruststand aan de Rue Emile Vandervelde in Zinnik! In de tweede helft werd het verschil tussen de club uit de eerste provinciale Henegouwen en het team dat in het komende seizoen in de IP ACFF zal uitkomen rond het uur groter dankzij drie doelpunten in zeven minuten tijd van achtereenvolgens Sophie Hutschemackers, Charlotte Vanbelle en een succesvol omgezette strafschop van Magali Dinon. Via Marika Dupont en Morgane Cloux werd het uiteindelijk 0-6 waardoor RFC de Liège naar de derde ronde van de Beker van België mag. Op zaterdag 17 augustus 2024 gaat het team van coach Raphaël Quaranta nu op bezoek bij ASE De Chastre.

***Beker van België 2024/25 – Tweede ronde:

R. Soignies Sports – RFC de Liège 0-6 (rust: 0-1);

Doelpunten: 16′ Léa Lobue 0-1, 58′ Sophie Hutschemackers 0-2, 60′ Charlotte Vanbelle 0-3, 65′ Magali Dinon 0-4 op strafschop, 70′ Marika Dupont 0-5, 80′ Morgane Cloux 0-6.

Website RFC de Liège

Bekijk de andere uitslagen in de tweede ronde van de Beker van België 2024/25 via:

Nog meegeven dat Club YLA de bekerhouder is als winnaar van de finale van het seizoen 2023/24 in het King Power at Den Dreef Stadion in Leuven tegen OH Leuven Women.

Voor meer over de bekerfinale 2023/24 kan U terecht via:

PS; Nog meegeven dat Real Madrid op deze woensdagavond 14 augustus 2024 onder leiding van Carlo Ancelotti voor de zesde keer in de clubgeschiedenis de Europese Supercup won. Het team van doelman Thibaut Courtois won in het Nationale Stadion van Warschau (Stadion Narodowy) met 2-0 tegen Atalanta Bergamo, het team van Gian Piero Gasperini dat in 2024 de UEFA Europa League won en zo een einde maakte aan de 51 wedstrijden ongeslagen reeks van Bayer 04 Leverkusen dankzij een hat-trick van Ademola Lookman. De doelpunten in Warschau vielen allebei in de tweede helft. Federico Valverde opende net voor het uur de score na een assist van Vinicius Junior (1-0, 59ste minuut). De debuterende Franse international Kylian Mbappé (ex-Paris Saint-Germain) zorgde negen minuten later voor het tweede Madrileense doelpunt, zijn eerste voor Real, op aangeven van Jude Bellingham (2-0, 68ste minuut). Rode Duivel Charles De Ketelaere (ex-Club Brugge) begon in de basis bij Atalanta maar werd kort na het uur vervangen door Mateo Retegui, de Argentijnse spits die overkwam van Genoa CFC!