Share

Op zaterdag 28 januari 2017 kon U zowel bekervoetbal als competitievoetbal zien. De kwartfinales van de Beker van België stonden het programma samen met een aantal inhaalwedstrijden in de eerste en tweede klasse. Hoe het allemaal afliep kan U hier bekijken.

Zaterdag 28 januari 2017 om 14u29. Dames VK Egem en KAA Gent Ladies stappen richting veld voor de eerste kwartfinale in de Beker van België 2016/17! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Dit zijn alle uitslagen:

Beker van België – Kwartfinales:
* Dames VK Egem (1ste klasse) – KAA Gent Ladies (SL) 1-4 (rust: 1-2);
Doelpunten: 15′ Kassandra Missipo 0-1, 17′ Ellen Stichelbaut 1-1, 41′ Isabelle Iliano 1-2, 65′ Amber Maximus 1-3, 90′ Isabelle Iliano 1-4.

Dames VK Egem vlak voor de aftrap van de kwartfinale tegen KAA Gent Ladies! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

* KRC Genk Ladies (SL) – RSC Anderlecht (SL) 0-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 15′ Lola Wajnblum 0-1, 72′ Justine Vanhaevermaet 0-2, 75′ Yana Daniëls 0-3.

* DV Famkes Merkem (1ste klasse) – SV Zulte Waregem (1ste klasse) 0-5 (rust: 0-2);
Doelpunten: Athina Vercaemer 0-1 op strafschop, Amber De Priester 0-2, Julie Devos 0-3, Charlien Ver Eecke 0-4, Charlien Ver Eecke 0-5.

* Standard (SL) – Club Brugge (2de klasse A) 4-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 29’ Sanne Schoenmakers 1-0, 43’ Aline Zeler 2-0 op strafschop, 65’ Laura Gorniak 3-0, 87’ Sarah Wijnants 4-0.

KRC Genk Ladies – Foto (c) Vrouwentteam.be / Paul Dijkmans

Voor foto’s van KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht waar een minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis van de eerder deze week overleden Stephanie De Buysser, de echtgenote van ex-Rode Duivel Thomas Buffel (KRC Genk) en ter nagedachtenis van de moeder van Alain Lecluyse, coach van de vrouwelijke U15 bij RSC Anderlecht, kan U terecht via:
Fotopagina Paul Dijkmans

RSC Anderlecht! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Met KAA Gent Ladies, Standard en RSC Anderlecht staan de huidige top 3 in de Super League ook in de halve finales. SV Zulte Waregem kon zich in het duel tussen de eersteklassers plaatsen voor de halve finale en het krijgt daarin de vrouwelijke Buffalo’s, waar een aantal ex-speelsters van de club aktief zijn, op bezoek. De andere halve finale is de vrouwelijke ‘classico’ RSC Anderlecht – Standard. De wedstrijden zijn in principe op zaterdag 15 april 2017.

Halve finales – Zaterdag 15 april 2017:
SV Zulte Waregem (1ste klasse) – KAA Gent Ladies;
RSC Anderlecht – Standard.

Bekijk de uitslagen van de inhaalwedstrijden in 1ste klasse:
Massenhoven – Standard B 2-3;
KAA Gent Ladies B – VC Dames E. Aalst 3-2;

Bekijk de uitslagen van de inhaalwedstrijden in 2de klasse A:

USGTH B – KSK Voorwaarts Zwevezele 1-1;
ASE De Chastre – Cerkelladies Brugge afgelast.

Bekijk de uitslagen van de inhaalwedstrijden in 2de klasse B:
OH Leuven B – Sibret 1-0;
Wolfsdonk Sport – Sterrebeek 0-1;
RSC Anderlecht C – KFC Wuustwezel 1-10;
KV Mechelen – KRC Genk Ladies B 2-0;
Standard C – Halveweg Zonhoven afgelast.

* In Frankijk plaatste Lyon zich vrijdagavond al voor de 1/8ste finales van de Franse beker na 5-0-winst tegen Grenoble. De doelpunten waren van Eugénie Le Sommer, Kheira Hamraoui, een dubbel van Claire Lavogez en eentje van Aurélie Kaci. Alex Morgan speelde alleen de 2de helft! Op zaterdag was het de beurt aan PSG om een ronde verder te gaan. Het won eveneens met 0-5 uit bij Arras na goals van Perle Morroni, een triple van Marie-Laure Delie en een goaltje van Amandine Henry. Nederlands international Loes Geurts verdedigde het doel bij PSG! Belgian Red Flame Janice Cayman speelt zondag met Montpellier thuis tegen Toulouse terwijl Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere het met Lille OSC opnemen tegen Juvisy! U kan die wedstrijd bijwonen in Villeneuve d’Ascq. De aftrap is om 14u30, de deuren gaan open om 13u30!


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Voor wie nog moet stemmen voor de Gouden Schoen 2017 van Het Laatste Nieuws U heeft nog tijd tot en met zondag 29 januari 2017 om 23u59! De bekendmaking van de eerste Gouden Schoen bij de vrouwen waarvoor 10 genomineerden zijn is op woensdag 8 februari 2017!

Share