Share

Met Sarina Wiegman heeft Nederland sinds kort een nieuwe bondscoach voor de Oranje Leeuwinnen en nu wordt ook nog de 30-jarige Arjan Veurink toegevoegd aan de technische staf!

De ex-trainer van FC Twente, die daar viermaal kampioen werd van Nederland en ook één keer de KNVB-beker veroverde gaat aan de slag als assistent van Sarina Wiegman, zo meldt de KNVB. Hij tekende een overeenkomst tot de zomer van 2019. Tot 1 juli 2017 combineert Veurink de functie bij de KNVB met zijn huidige werk bij SciSports.

Arjan Veurink zei bij de KNVB het volgende over zijn nieuwe uitdaging: ‘Ik heb het bij mijn huidige werkgever SciSports en voetbalclub OZC Ommen uitstekend naar mijn zin, maar deze kans wilde ik echt niet laten lopen. Als coach van FC Twente Vrouwen volgde ik de ontwikkeling van het Nederlands elftal uiteraard al jaren op de voet. Het is voor mij een fantastisch vooruitzicht om met de beste speelsters van Nederland aan de slag te gaan richting het EK.’

Bondscoach Sarina Wiegman reageerde als volgt: ‘Arjan is een uitstekende toevoeging aan de staf. Hij is zeer ervaren in het (vrouwen)voetbal en ik heb hem leren kennen als een ambitieuze en gedreven trainer. Onze technische staf is hiermee compleet en we gaan met veel vertrouwen op weg naar het EK.’

Met de toevoeging van Veurink bestaat de technische leiding van vrouwelijk Oranje nu uit bondscoach Sarina Wiegman, assistenten Arjan Veurink, Foppe de Haan, Erskine Schoenmakers (keeperstrainer) en inspanningsfysioloog Niels de Vries.
De eerste interlandperiode waar Veurink aansluit bij Oranje is eind februari. Het Nederlands vrouwenelftal vertrekt op 27 februari naar Portugal waar het van 1 tot en met 8 maart deelneemt aan de Algarve Cup. In de groepsfase spelen de OranjeLeeuwinnen daar op woensdag 1 maart 2017 tegen China, op vrijdag 3 maart 2017 tegen Australië en op maandag 6 maart 2017 tegen Zweden.

Nederland speelt vervolgens ook nog op vrijdag 7 april 2017 in de Galgenwaard van Utrecht tegen Frankrijk.

Nederland – België staat op maandag 24 juli 2017 op het programma in het Koning Willem II-stadion van Tilburg om 20 uur 45.

Voor nog meer over Nederland ga naar:
Vrouwenteam.be
en naar:
Vrouwenteam.be
en naar:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share