Share

Op vrijdag 30 augustus 2024 was er niet alleen de loting voor de Europese bekercompetities bij de mannen voor R. Union SG en RSC Anderlecht in de UEFA Europa League en voor Cercle Brugge en KAA Gent in de UEFA Europa Conference League. In Brussel stond in de voormiddag in de gebouwen van de Pro League ook de Press Day voor de aftrap van de Women’s Lotto Super League op het programma.

Lorin Parys, de CEO Pro League, bij de voorstelling van de Women’s Lotto Super League voor het seizoen 2024/25! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Lorin Parys, de voorzitter van de Pro League, nam kort het woord om het nieuwe seizoen toe te lichten. Zo sprak hij over het voorbije seizoen voor de zevende keer op rij gewonnen door RSC Anderlecht, de deelnemende teams waaronder nieuwkomer KVC Westerlo Ladies, het nieuwe format met slechts acht ploegen na het wegvallen van KV Mechelen, FWS Woluwe en Sporting de Charleroi, de eerste wedstrijden die gratis bij DAZN op televisie te zien zijn, het blijvende wekelijkse magazine op maandag rond de Women’s Lotto Super League. Hij maakte ook bekend dat er twee nieuwe elitereeksen komen in het meisjesvoetbal (U16 en U18) en die zouden moeten bijdragen aan het verder ontwikkelen van een echte topsportcultuur en winnaarsmentaliteit. Hij liet ook nog weten dat de Pro League samen met de clubs de ambitie heeft om via meer competitieve wedstrijden toe te treden tot de 15 beste competities in Europa.

Luister ook naar Ingrid Vanherle (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Betty Van Proeyen (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Dominique Reyns (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Miranda Liebens (nieuwe voorzitter KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Aline Zeler (OH Leuven Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Dave Mattheus (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Leo Van der Elst (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk nog meer hierover via:

Website Pro League – Press Day before season 2024/25

En via:

Website Pro League – New format Women’s Lotto Super League 2024/25

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond de Press Day van vrijdag 30 augustus 2024:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share