Op vrijdagavond 30 augustus 2024 was het zover. De Women’s Lotto Super League 2024/25 ging van start in de Chillax Arena van Oostakker met het openingsduel tussen KAA Gent Ladies, een team dat al twee keer de Belgische beker won, en KRC Genk Ladies in het verleden al tweemaal verliezend bekerfinalist.

Jenna Van De Keere (KAA Gent Ladies) trapt de bal naar voor! Tulin Kuyucak, nieuw bij KRC Genk Ladies, kijkt toe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Normaal gezien is de openingswedstrijd van een nieuw voetbalseizoen ook het allereerste duel dat op televisie wordt uitgezonden. In de Women’s Lotto Super League is dat echter ondanks het streven naar professionalisering nog niet het geval. Niet getreurd want U kan hieronder in zeven momenten deze openingswedstrijd herbeleven alsof U er zelf in het stadion bij was! Van het opwandelen van beide ploegen, via de aftrap van Lisa Petry (KRC Genk Ladies), de fout die tot de strafschop en de openingsgoal van het seizoen van Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies) leidde, over de gelijkmaker en de bal op de lat van Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies) tot de climax met het winnende doelpunt van Karlijn Helsen voor de thuisploeg!

Bekijk het opwandelen van beide teams dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de aftrap van het seizoen 2024/25 dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fout na 32 minuten wedstrijd die tot de strafschop voor KAA Gent Ladies leidde dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de succesvol genomen strafschop in de 33ste minuut van Emma Van Britsom, de oudste speelster van KAA Gent Ladies die net voor een seizoen bijgetekend heeft, dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de gelijkmaker van Gwen Duijsters na 75 minuten voor KRC Genk Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de bal op de lat van Gwen Duijsters in de 83ste minuut voor KRC Genk Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het winnende doelpunt van Karlijn Helsen in de toegevoegde tijd (90ste + 2′ minuut) voor KAA Gent Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies leek dus eerst op een 1-1-gelijkspel te gaan eindigen. Dat leek voor de neutrale toeschouwer misschien wel het meest logische resultaat maar dan was er dat afstandsschot van Karlijn Helsen dat de thuisploeg onder leiding van de nieuwe coach Heleen Jaques een eerste driepunter bezorgde! KAA Gent Ladies won dus met 2-1 van KRC Genk Ladies!

KAA Gent Ladies blij na de eerste overwinning van het seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***DIGEST:

Women’s Lotto Super League 2024/25 – Vrijdag 30 augustus 2024:

Openingswedstrijd – Chillax Arena, Oostakker.

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies 2-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 33′ Emma Van Britsom 1-0 op strafschop, 75′ Gwen Duijsters 1-1, 90′ + 2′ Karlijn Helsen 2-1.