Share

Het voorbije weekend was er niet alleen de aftrap van de Women’s Lotto Super League. Ook de eerste klasse en de Interprovinciale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal gingen van start. Op zaterdag 30 augustus 2024 stond er in de IP-reeks Voetbal Vlaanderen B meteen een derby op het programma tussen het beloftenteam van KV Mechelen en K. Lierse SK.

K. Lierse SK vlak voor hun openingswedstrijd van het seizoen op het jeugdcomplex van KV Mechelen! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Het was een drukke voetbaldag in Mechelen. Om 16 uur was er de aftrap van het duel in de Jupiler Pro League bij de mannen tussen KV Mechelen en Sporting de Charleroi en even verderop op het jeugdcomplex van KV Mechelen aan de Liersesteenweg speelde het eerste team van KV Mechelen Dames een kwartier later thuis tegen RUS Loyers. Alsof dat nog niet genoeg was vond er vanaf 19u15 ook nog een echte derby plaats tussen het beloftenteam van KV Mechelen Dames en K. Lierse SK.

Het beloftenteam van KV Mechelen voor de aftrap van de derby tegen K. Lierse SK! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Zorgden de mannen met een 5-2-overwinning al voor een doelpuntenspektakel tegen de Zebra’s dan deden de vrouwen nog beter want zij wonnen met maar liefst 8-2 tegen RUS Loyers. Het was dus uitkijken hoe het beloftenteam onder leiding van Patrik Verbeek en zijn assistent Sam Corten het er in de derby zouden vanaf brengen tegen K. Lierse SK dat getraind wordt door Jan Buylinckx. Het werd een spektakelwedstrijd met bij momenten mooi voetbal, kansen, reddingen en maar liefst zes doelpunten. Wie als neutrale toeschouwer nog naar dit duel was komen kijken zag goeie reclame voor het vrouwenvoetbal.

Bekijk het openingsdoelpunt van Noor Borgermans (KV Mechelen Futures) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de gelijkmaker van Sarah Verrijdt (K. Lierse SK) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het tweede doelpunt van Noor Borgermans (KV Mechelen Futures) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het derde doelpunt van Billie Babinyanga Mukaza (KV Mechelen Futures) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het tweede doelpunt van Sarah Verrijdt (K. Lierse SK) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het schot van Sarah Verrijdt (K. Lierse SK) en de redding van doelvrouw Lotte Nulis (KV Mechelen Futures) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het schot van Darah Verboven (K. Lierse SK) en de redding van doelvrouw Lotto Nulis (KV Mechelen Futures) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het schot van Billie Babyinyanga Mukaza (KV Mechelen Futures) en de redding van doelvrouw , Rebecca Walschots (K. Lierse Sk) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het doelpunt en de late gelijkmaker van Lies Van Gils (K. Lierse SK) dankzij Vrouwenteam TV:

KV Mechelen Futures en K. Lierse SK hielden het dus op een puntendeling want na een meer dan boeiend duel hield het scorebord halt op 3-3.

***DIGEST:

KV Mechelen Futures – K. Lierse SK 3-3 (rust: 2-1);

Doelpunten: 5′ Noor Borgermans 1-0, 8′ Sarah Verrjidt 1-1, 9′ Noor Borgermans 2-1, 52′ Billie Babinyanga Mukaza 3-1, 59′ Sarah Verrijdt 3-2, 90′ + 1′ Lies Van Gils 3-3.

Luister naar Sarah Verrijdt (K. Lierse SK) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Noor Borgermans (KV Mechelen Futures) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Billie Babinyanga Mukaza (KV Mechelen Futures) dankzij Vrouwenteam TV:

Op de tweede speeldag is het beloftenteam van KV Mechelen vrij terwijl K. Lierse SK het op eigen veld op het jeugdcentrum in Kessel op zaterdag 7 september 2024 mag opnemen tegen Patro Eisden MM Ladies met aftrap om 15 uur. Op de derde speeldag op vrijdag 13 september 2024 gaat het beloftenteam van KV Mechelen op bezoek bij KFC Herent met aftrap om 20u30. K. Lierse SK gaat de dag nadien op zaterdag 14 september 2024 op bezoek bij VVC Brasschaat met aftrap om 16 uur. Nog meegeven dat de eerstvolgende thuiswedstrijd van het beloftenteam van KV Mechelen op zaterdag 28 september 2024 zal plaatsvinden. Dan komt Patro Eisden MM Ladies op bezoek en de aftrap is om 19u15!

Voor alle uitslagen van de eerste speeldag in de Interprovinciale reeks Voetbal Vlaanderen B kan U hieronder terecht:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share