Share

Belgian Red Flame Tessa Wullaert heeft inmiddels in België vier Gouden Schoenen gewonnen. Ze mag daar nu nog een extra Award aan toevoegen want op maandag 2 september 2024 werd ze ook in Nederland uitgeroepen tot speelster van het jaar in de Azerion Eredivisie Vrouwen 2024!

Tessa Wullaert kende bij Fortuna Sittard in 2023/24 een topseizoen dat haar uiteindelijk twee prijzen opleverde! Foto – (c) Quadrans Football Management

Tijdens de vierde editie van de Eredivisie Awards, een feestelijke avond die in De Fabrique in Utrecht plaatsvond, werden naast de prijzen in het mannenvoetbal ook prijzen uitgereikt in het vrouwenvoetbal. Eentje daarvan was al bekend namelijk die van vrouwelijk topschutter van het jaar in de Nederlandse Azerion Eredivisie en die was voor Tessa Wullaert die in het voorbije seizoen 26 doelpunten lukte voor Fortuna Sittard. Maar zij kwam ook nog in aanmerking voor de titel Azerion Eredivisie Speelster van het jaar waar ze in strijd was met Caitlin Dijkstra (FC Twente), Chasity Grant (Ajax), Romée Leuchter (Ajax) en Joëlle Smits (PSV). Deze vier moesten het echter afleggen tegen de Belgian Red Flame Tessa Wullaert die de prijs mocht ontvangen uit handen van Jean-Marie Pfaff, voormalig doelman van de Rode Duivels en ook ex-winnaar van de Belgische Gouden Schoen destijds nog als keeper van SK Beveren in 1978! De link was natuurlijk niet alleen het voetbal maar ook het feit dat de hond van de Belgian Red Flame de naam Jean-Marie Waff kreeg. Tessa Wullaert, die het voorbije weekend nog niet aantrad met Inter Milaan in de Serie A Femminile tegen Sampdoria (een wedstrijd die door het team met ook Marie Detruyer in de rangen met 5-0 gewonnen werd) gaf aan dat ze verwacht had dat het moelijk zou worden maar ze was blij dat het haar in Nederland uiteindelijk gegund werd!

Belgian Red Flame Tessa Wullaert met de Award als beste speelster van Nederland! Foto – (c) Quadrans / ESPN

Bekijk de uitreiking op video dankzij ESPN TV:

ESPN

Lili Yohannes (Ajax) kwam dan weer als winnares van de prijs ‘Johan Cruijff Talent van het jaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie’ uit de bus. Charlotte Hulst (Fortuna Sittard), Femke Liefting (AZ), Lobke Loonen (ADO Den Haag) en Floor Spaan (AZ) waren hier de andere kanshebbers.

Lily Yohannes, hier in actie tijdens de Nederlandse bekerfinale in Tilburg tegen Fortuna Sittard, werd zoals verwacht verkozen tot talent van het jaar! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nog meegeven dat bij de mannen Luuk de Jong (PSV Eindhoven) verkozen werd tot beste speler van het jaar en dat Johan Bakayoko, ook al een Belg en teamgenoot van de winnaar, verkozen werd tot grootste talent van het voorbije seizoen in Nederland!

Lees nog meer hierover via:

Website NOS.nl

En ook via:

Website ESPN.nl

En via:

Website ESPN.nl

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share