Share

Op woensdag 4 september 2024 gaat voor de 24ste keer het Europese clubvrouwenvoetbal van start en voor de 16de keer sinds die competitie omgedoopt werd tot UEFA Women’s Champions League. De finale zal eind mei volgend jaar plaatsvinden in Lissabon in het stadion van Sporting Clube de Portugal. Voor België mag landskampioen RSC Anderlecht dit jaar voor de zevende keer op rij deelnemen.

RSC Anderlecht speelt woensdag 4 september 2024 om 17u45 tegen Rode Ster Belgrado! Foto – (c) RSC Anderlecht

Vier ploegen zijn al zeker van deelname aan de lucratieve groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. Het zijn titelverdediger FC Barcelona en met Olympique Lyonnais, Bayern München en Chelsea ook de landskampioenen uit Frankrijk, Duitsland en Engeland. Er blijven dus nog 12 plaatsen te verdelen via een Kampioenenspoor of pad waar 7 tickets voorhanden zijn en via een Ligaspoor of pad waar 5 tickets beschikbaar zijn. RSC Anderlecht moet in Malta op woensdag 4 september 2024 in de halve finale eerst voorbij Rode Ster Belgrado om verder te kunnen gaan naar de finale op zaterdag 7 september 2024 tegen de winnaar van het duel tussen gastteam Birkirkara FC of ZFK Breznica Pljevlja uit Montenegro. Verliest vrouwelijk paars-wit dan speelt het op zatedag 7 september 2024 wel nog de wedstrijd voor de derde plaats die dan enkel nog punten voor de Belgische coëfficiënt kan opleveren.

Het vrouwenteam van RSC Anderlecht is inmiddels al in Malta voor de wedstrijden van woensdag en zaterdag! Foto – (c) RSC Anderlecht

U kan de wedstrijd van RSC Anderlecht rechtstreeks bekijken via Mauve TV:

Mauve TV

De resultaten en updates van andere wedstrijden in deze ronde kan U volgen via:

Website UEFA – UWCL 2024/25 – First round

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share