Share

Zowel Jana Coryn als Janice Cayman scoorden op deze zondag 29 januari 2017 in de 16de finales van de Franse beker maar ze gingen met een verschillend resultaat naar de kleedkamer. Terwijl Jana Coryn net als Maud Coutereels en Silke Demeyere met Lille OSC uitgeschakeld zijn gaat het avontuur voor Janice Cayman met Montpellier in de Franse beker verder!

Maud Coutereels speelt de bal vooraleer Annaig Butel, die 3 doelpunten lukte voor Juvisy, gevaarlijk kan worden! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere mochten voor het eerst met hun club in het Stadion Lille Métropole aantreden waar ooit nog Rode Duivel Eden Hazard met le LOSC de Franse titel won! De tegenstander was FCF Juvisy, de ex-club van Janice Cayman, met toch enkele bekende internationals in de rangen waaronder Gaëtane Thiney. Het was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk dat het een moeilijke namiddag zou worden voor de Belgische speelsters in Franse loondienst want Juvisy nam de wedstrijd in handen en scoorde vroeg toen Annaïg Butel een voorzet van Théa Greboval binnenkopte (0-1, 8ste minuut). In de 17de minuut trapte Camille Catala dan een hoekschop rechtstreeks tegen de tweede paal. Rijsel leek te ontsnappen maar in de 19de minuut was het dan toch raak toen Floriane Azem, de doelvrouw van de thuisploeg, zich verkeek op een schot van Camille Catala (0-2, 19de minuut). Twee minuten later stond het bijna 0-3 toen Théa Greboval na een hoekschop van Camille Catala met een schot de onderkant van de lat trof. Rijsel probeerde aan te klampen maar dat verliep moeizaam en twee minuten voor de rust was daar opnieuw Annaïg Butel met haar tweede goal van de namiddag (0-3, 43ste minuut).

Gaëtane Thiney aan de bal voor Juvisy met Silke Demeyere in de buurt! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Na de rust en in een ietwat gewijzigde aanpak hield Rijsel beter stand. Toch lukte Annaïg Butel na een afgeweerde hoekschop van alweer Camille Catala het vierde doelpunt voor de bezoekers (0-4, 74ste minuut). Maud Coutereels redde dan nog een hoekschop van Catala van de lijn (81ste minuut) nadat eerder een poging van Gaëtane Thiney door doelvrouw Azem ook succesvol gekeerd werd. In het slot werd er nog drie keer gescoord. Eerst zorgde de ingevallen Léa Declercq voor 0-5 (87ste minuut). Vervolgens tekende Camille Catala voor de 0-6 (90ste + 2′ minuut) vooraleer Jana Coryn met een fantastische knal in de hoek het eerreddende doelpunt lukte voor Rijsel (1-6, 90ste + 3′ minuut). Lille OSC kan zich nu verder concentreren op de promotierace richting D1 Féminine terwijl Juvisy nu woensdag 1 februari 2017 het in de competitie thuis in een inhaalwedstrijd moet opnemen tegen titelverdediger Lyon vooraleer het volgende week naar Montpellier trekt voor een ontmoeting met ex-speelster Janice Cayman.

Janice Cayman – Foto – (c) Montpellier HSC

En die ex-speelster van Juvisy lukte in de thuiswedstrijd tegen Toulouse haar 10de doelpunt in de Franse beker en dat in haar 15de bekerduel in Frankrijk! Montpellier won thuis tegen tweedeklasser Toulouse met 4-0 dankzij doelpunten van Marie-Charlotte Léger (1-0, 19de minuut), Janice Cayman (2-0, 27ste minuut), Virginia Torrecilla Reyes (3-0, 45′ + 1ste minuut) en Valérie Gauvin (4-0, 80ste minuut). Montpellier staat dus wel in de achtste finales!

Nadat Marseille, het team van Belgian Red Flame Sara Yüceil, in de 1/32ste finales werd uitgeschakeld door Montpellier sneuvelden in deze 1/16de finales opnieuw twee clubs uit de D1 Féminine. Albi ging onderuit in het duel tussen topklassers op bezoek bij Rodez met 2-1 en Bordeaux werd uitgeschakeld op bezoek bij tweedeklasser La Roche-sur-Yon (2-0), het enige team dat in de D2 Féminine groep A al had gewonnen tegen Rijsel!

De loting voor de achtste finales van de Franse beker is op woensdag 1 februari 2017. De wedstrijden van die achtste finales zijn voorzien voor het weekend van 18 en 19 februari 2017! De finale van de Franse beker is dit jaar in het weekend van 20 en 21 mei 2017!

Bekijk foto’s van Lille OSC – Juvisy met dank aan Dirk Vuylsteke:
Sportpix.be

Voor meer over de Beker van België:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share