Het vrouwenvoetbal was het voorbije weekend door de zestiende finales van de Beker van België en de Europese verplichtingen van landskampioen RSC Anderlecht beperkt tot een deel van de wedstrijden in de Women’s Lotto Super League en de Interprovinciale reeks ACFF. In de eerste klasse stond er ook al een inhaalwedstrijd op het programma. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

***Eerste klasse – Inhaalwedstrijd 2de speeldag:

KAA Gent Ladies B – RSC Anderlecht B 2-4 (rust: 2-3);

Doelpunten: 11′ Anastasia Guns 0-1, 20′ Alixe Bosteels 1-1, 27′ Fiebe Schelfhout 2-1, 37′ Melisa Kurt 2-2, 42′ Helena De Brackeleer 2-3, 55′ Melisa Kurt 2-4,

In de stand heeft het beloftenteam van RSC Anderlecht voorlopig 6 op 9, het beloftenteam van KAA Gent Ladies 0 op 9 terwijl het beloftenteam van SV Zulte Waregem leider is met 9 op 9.

***Interprovinciale ACFF – 3de speeldag:

Zaterdag gespeeld:

Sporting de Charleroi – FWS Woluwe B 1-3;

Het beloftenteam van FWS Woluwe boekte een driepunter op bezoek bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) FWS Woluwe

RFC de Liège – Sibret 0-0;

Zondag gespeeld:

RAS Jodoigne – FC Irlande Auderghem uitgesteld;

RCS Sart-Tilman – CS Pays Vert Ostiches-Ath 0-2;

RFC de Liège is voorlopig leider met 7 op 9 voor RAAL La Louvière en Ren. AEC Mons Ladies die 6 op 6 hebben. Het beloftenteam van FWS Woluwe en CS Pays Vert Ostiches-Ath hebben 6 op 9. Onderaan heeft FC Irlande Auderghem 0 op 6, Sporting de Charleroi is laatste met 0 op 9.

***Women’s Lotto Super League – 4de speeldag:

Vrijdagavond gespeeld:

KRC Genk Ladies – Standard 2-2;

Riete Loos, die voor beide teams uitkwam, gaf de aftrap voor KRC Genk Ladies – Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

KAA Gent Ladies – OH Leuven Women 0-0;

Club YLA – KVC Westerlo Ladies 1-3;

Imani Prez (KVC Westerlo Ladies) probeert hier Oona Careel (Club YLA) uit te spelen. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem uitgesteld naar een latere datum vanwege Europese duels voor RSC Anderlecht in de UEFA Women’s Champions League.

In de stand is OH Leuven Women leider met 10 op 12, KVC Westerlo Ladies volgt op de tweede plaats met 9 op 12. KAA Gent Ladies is derde met 7 op 12. Standard is vierde met 4 op 9. RSC Anderlecht staat voorlopig vijfde met 3 op 3, Club YLA is zesde met 3 op 9. KRC Genk Ladies is zevende met 1 op 12 en SV Zulte Waregem sluit de rij met 0 op 9.

***Voor alle uitslagen in de 1/16de finales van de Beker van Belgiê 2024/25 ga naar:

Tessa Wullaert scoorde ook in haar tweede wedstrijd voor Inter nu thuis in het Milanese derby tegen AC Milan! Foto – (c) Inter

***Tessa Wullaert lukte een doelpunt voor Inter Milaan in de derby thuis tegen AC Milan. De recent in Nederland tot voetballer van het jaar verkozen topschutter opende na samenspel met Elisa Polli de score na 77 minuten wedstrijd (1-0). Het werd uiteindelijk nog 1-1 nadat het team van de Nederlandse coach Suzanne Bakker (ex-Ajax) de gelijkmaker lukte door een kopbal van de Française Emelyne Laurent na een hoekschop vanop links van Marta Mascarello (87ste minuut). Marie Detruyer werd na 55 minuten vervangen door Matilde Pavan. In de 9de minuut stuurde de Belgische profvoetbalster van het jaar Michaele Cambiaghi alleen op weg naar doel maar de Italiaanse international zag haar schot via doelvrouw Laura Giuliani tegen de paal afgeweerd worden. In de 10de minuut trof een vrije trap van de Duitse Lina Magull (Inter) de lat! In de 58ste minuut trof Elisa Polli op aangeven van Annamaria Serturini nog eens de paal!

Bekijk een samenvatting met dank aan FIGC Calcio Femminile:

Website Inter

En via:

Website AC Milan

Foto – (c) Fenerbahçe

***In Turkije won Zoe Van Eynde ook de derde competitiewedstrijd met Fenerbahçe. Het werd op bezoek bij Ünye Gücü FK een ruime 0-5-overwinning nadat het bij de rust al 0-2 stond. De doelpunten waren van Yugmar Uraz (2de en 28ste minuut), Ece Türkoglu (48ste minuut), een owngoal van de Ghanese Fredrica Torkudzor (55ste minuut) en een goal van Busem Seker op strafschop (83ste minuut).

U kan de volledige wedstrijd herbekijken via FB TV:

Fenerbahçe heeft net als Beylerbeyi, dat thuis met 1-0 won tegen Hakkarigücü, na 3 speeldagen het maximum van de punten: 9 op 9. Galatasaray, dat in de tweede ronde van de UWCL speelt, kwam ook dit weekend niet in actie (de wedstrijd op bezoek bij Trabzonspor werd uitgesteld naar 20 november 2024) maar heeft nog altijd het maximum van 3 op 3! De volgende wedstrijd van Fenerbahçe is op zondag 29 september 2024 thuis tegen Trabzonspor!

Zoe Van Eynde aan de bal voor Fenerbahçe in de uitwedstrijd bij Ünye Gücü! Foto – (c) Fenerbahçe

***In Frankrijk verloor Le Havre met voor het eerst Lisa Lichtfus in doel met 0-1 tegen Nantes. Het enige doelpunt kwam er in het Stade Océan voor 1152 toeschouwers al in de 8ste minuut via Manon Uffren. Silke Demeyere mocht bij het begin van de tweede helft invallen voor Louise Kleczewski (46ste minuut). De Poolse Ewelina Kamczyk opende op vrijdagavond 20 september 2024 het seizoen met een doelpunt na 21 seconden voor Fleury tegen Olympique Lyonnais. Ook in de eerste minuut van de tweede helft wist ze te scoren maar uiteindelijk won de titelverdediger met 2-6 op bezoek bij Fleury dankzij dubbels van Melchie Dumornay en Lindsey Horan (waaronder een strafschop). Ook Vanessa Gilles en Kadidiatou Diani scoorden voor Lyon. PSG won met 1-3 op bezoek bij Montpellier, Paris FC met 0-6 op bezoek bij En Avant Guingamp! Stade de Reims verloor thuis tegen Saint-Etienne met 1-2, Strasbourg – Dijon werd een gelijkspel 1-1.

Foto – (c) HAC Féminines

***In Engeland begon de Barclays Women’s Super League 2024/25 op vrijdagavond 20 september 2024 met het duel tussen Chelsea en Aston Villa op Kingsmeadow. Landskampioen Chelsea won hun eerste duel onder leiding van de nieuwe coach Sonia Bompastor voor met 1-0 dankzij een doelpunt van de Zweedse Johanna Rytting Kaneryd (77ste minuut). Lucy Bronze speelde voor 4.337 toeschouwers haar eerste wedstrijd voor Chelsea na haar overstap van FC Barcelona!

Bekijk het openingsdoelpunt van het seizoen in Chelsea – Aston Villa met dank aan Barclays FA WSL:

Voor Amber Tysiak en West Ham United begon de competitie op zaterdagmiddag met een duel op Old Trafford tegen Manchester United. De thuisploeg won met 3-0. Ook voor Justine Vanhaevermaet was de aftrap op zaterdag met een duel in het Broadfield Stadium van Crawley tegen Brighton & Hove Albion. Justine Vanhaevermaet kreeg na 65 minuten haar eerste gele kaart van het seizoen en Everton verloor ook met zware cijfers: 4-0. Op zondag 22 september 2024 was het dan de beurt aan Janice Cayman om aan het seizoen te beginnen. De Belgian Red Flame was captain bij Leicester City dat onder leiding van de nieuwe coach Amandine Miquel 1-1-gelijkspeelde op bezoek bij Liverpool, dat voor het eerst in hun nieuwe thuishaven in St. Helens speelde. Er kwamen 3.508 toeschouwers kijken. Yana Daniëls (Liverpool) en Sari Kees (Leicester City) bleven de volledige wedstrijd op de bank.

Foto – (c) LCFC Women

De affiche van de openingsdag was het duel in het Emirates Stadium tussen Arsenal, vorig seizoen winnaar van de League Cup, en Manchester City waar Vivianne Miedema meteen voor haar nieuwe club mocht debuteren op bezoek bij haar oude club. Het werd voor 41.818 toeschouwers een bijzonder spannend duel dat eindigde op een puntendeling 2-2. Doelpunten waren van Frida Maanum (1-0, 8ste minuut), Vivianne Miedema (1-1, 42ste minuut), Jess Park (1-2, 58ste minuut) en Beth Mead (2-2, 81ste minuut).