Share

Op zondag 22 september 2024 stond de laatste heenwedstrijd van de tweede ronde in de UEFA Women’s Champions League op het programma in Airdrie waar Vorskla Poltava, de kampioen uit Oekraïne, het opnam tegen Celtic, de Schotse landskampioen.

Vorskla Poltava verloor de heenwedstrijd tegen Celtic met 0-1! Foto – (c) Vorskla Poltava

Door de inmiddels al meer dan twee en een half jaar durende oorlog tussen Rusland en Oekraïne kon Vorskla Poltava hun heenwedstrijd niet in eigen huis of eventueel in Polen afhaspelen. In samenspraak met de UEFA werd ervoor gekozen om beide duels af te werken op Schotse bodem en meer bepaald in het Excelsior Stadium, de thuishaven van Airdrieonians FC waar ook het vrouwenteam van Celtic Glasgow haar thuiswedstrijden afwerkt. Dit keer speelden The Ghirls zoals hun roepnaam is dus een uitwedstrijd voor eigen publiek op een goeie 20 kilometer ten oosten van Glasgow.

Celtic, dat vorig seizoen in de laatste minuut voor het eerst de titel veroverde op basis van een beter doelpuntensaldo, kwam vroeg op voorsprong in dit duel dankzij de Amerikaanse Murphy Agnew, die tijdens de zomer overkwam van het Australische Newcastle Jets, met een schot met links zuiver in de hoek en onhoudbaar voor de Oekraïense doelvrouw (0-1, 5de minuut). De Schotse landskampioen kwam zelfs dicht bij een dubbele voorsprong toen een kopbal van de Ierse Caitlin Hayes nog net over het doel werd getikt. Vorskla Poltava kreeg in deze heenwedstrijd enkele mooie kansen op de gelijkmaker maar Iryna Kotiash en Roksolana Kravchuk faalden telkens weer in de afwerking. Celtic zag dan weer in de tweede helft een poging van Lucy Ashworth-Clifford via de paal buitengaan terwijl de ingevallen Amerikaanse Kit Loferski alleen op weg naar het Oekraïense doel de bal niet voorbij doelvrouw Kateryna Samson kreeg. Celtic begint aan de terugwedstrijd, die op donderdagavond 26 september 2024 in hetzelfde stadion zal worden gespeeld, met een kleine voorsprong maar beide teams maken nog kans op een allereerste kwalificatie voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League!

***DIGEST:

Vorskla Poltava – Celtic 0-1 (rust: 0-1);

Doelpunt: 5′ Murphy Agnew 0-1.

Bekijk het doelpunt uit deze wedstrijd dankzij Celtic TV:

Lees nog meer over deze wedstrijd via:

Website Celtic FC

En via:

Website UEFA.com – UWCL 2024/25 – Tweede ronde

Voor nog meer over de heenwedstrijden in de tweede ronde in de UWCL ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share