Share

Brazilië haalde op de voorbije Olympische Spelen in Parijs de finale van het vrouwenvoetbal. Enkele van de speelsters die in die finale speelden kwamen de voorbije twee weekends in actie in de finale van de Braziliaanse competitie 2024 tijdens de duels tussen Sao Paulo en titelverdediger Corinthians!

De inzet van het Braziliaans kampioenschap is deze trofee! Foto – (c) CBF

De heenwedstrijd op zondag 15 september 2024 werd met aftrap om 10 uur in de voormiddag in het legendarische Estadio do Morumbi van Sao Paulo gespeeld. Dankzij doelpunten van Millene (0-1, 22ste minuut) en een dubbel van Victoria Albuquerque (0-2, 48ste en 0-3, 88ste minuut) had Corinthians voor 28.420 toeschouwers al een flinke stap richting een nieuwe landstitel gezet. Het doelpunt in de toegevoegde tijd van Ariel Rodrigues Godoi (1-3, 90ste + 4′ minuut) kon daar weinig verandering in brengen.

Bekijk een samenvatting van deze wedstrijd dankzij Futegol:

Op zondag 22 september 2024 stond dan de terugwedstrijd op het programma in de Nea Quimica Arena van Sao Paulo beter bekend als de Arena Corinthians. Ook nu weer vond de aftrap plaats ‘s morgens om 10 uur maar dat belette niet dat er maar liefst 44.529 toeschouwers (een record!) naar deze beslissende wedstrijd van het seizoen in het Campeonato Brasileiro de Futebol Feminino Série A1 waren afgezakt. Corinthians, dat onder leiding stond van coach Lucas Piccinato, had nu meer dan een uur nodig om een eerste keer te scoren maar dat gebeurde uiteindelijk via een kopbal van Jaqueline (1-0, 64ste minuut). In de slotminuut van de reguliere speeltijd lukte Carol Nogueira het tweede doelpunt van de wedstrijd (2-0, 90ste minuut) waardoor het resultaat over twee wedstrijden uiteindelijk 5-1 was voor Corinthians. Robinha van Sao Paulo kreeg in deze tweede wedstrijd nog een rode kaart.

U kan nog eens de hoogtepunten van deze terugwedstrijd beleven dankzij Corinthians TV:

Het is de vijfde opeenvolgende titel van Corinthians en de zesde in de voorbije zeven campagnes. Corinthians stond sinds 2017 onafgebroken dus 8 keer op rij in de finale. In 2017 was Santos winnaar, in 2019 was Ferroviaria het laatste team dat Corinthians van de landstitel wist te houden.

Jaqueline en Victoria Albuquerque juichen na het openingsdoelpuntin het tweede duel! Foto – (c) Corinthians

Voor nog meer over het Braziliaanse vrouwenvoetbal ga naar:

Website Braziliaanse Voetbalbond – CBF

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

De winnaars van de 12de editie van het Braziliaanse kampioenschap vrouwenvoetbal! Foto – (c) Corinthians / CBF

PS: Nog meegeven dat Corinthians in totaal 21 wedstrijden nodig had om Braziliaans kampioen te worden. Het won eerst de reguliere competitie met 16 teams waarbij er in totaal 15 wedstrijden worden gespeeld. Daarna volgen kwartfinales met de top 8 maar daarin vielen er geen verrassingen. In de kwartfinale schakelde Sao Paulo, derde in de eindstand, Ferroviaria, dat tweede werd, uit waardoor het uiteindelijk de finale mocht spelen tegen Corinthians dat in de halve finale Palmeiras had uiteschakeld.

 

 

 

 

Share