Op zaterdag 21 september 2024 stond R. Union SG, dat in de interprovinciale reeks ACFF uitkomt, voor het eerst met het vrouwenteam in de vijfde ronde van de Beker van België. Het moest op bezoek bij eersteklasser KVK Tienen in het Bergestadion.

Bekijk een deel van de opwarming van R. Union SG op bezoek bij KVK Tienen dankzij Vrouwenteam TV:

R. Union SG moest het doen zonder de zusjes Allison en Jody Verhoeven, twee vaste waarden op het middenveld die geblesseerd langs de kant moesten blijven. Coach Raymond Loose ontbrak dan weer vanwege werkomstandigheden en dus was het Dilson Ramos Da Fonseca de TVJO van de club die het team in dit bekerduel begeleidde. De bezoekers begonnen aan deze wedstrijd met de juiste motivatie en ook de organisatie stond goed maar de betere kansen waren voor KVK Tienen. Iets over het halfuur verloren de bezoekers dan op de rechterflank Amina Mohcine en dat bleek uiteindelijk wel een aderlating waarvan de thuisploeg een goeie vijf minuten voor de rust kon profiteren. Olga Geyskens, die in het verleden nog uitkwam voor het beloftenteam van Standard lukte met een knappe draaibal over doelvrouw Juliette Verhulst de openingstreffer (1-0). Dat was ook de ruststand.

Bekijk het openingsdoelpunt van KVK Tienen tegen R. Union SG dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Olga Geyskens (KVK Tienen) dankzij Vrouwenteam TV:

In de tweede helft probeerde R. Union SG het duel op dezelfde georganiseerde manier als voor de rust aan te vatten. Dat lukte nog even maar kort voor en kort na het uur maakte KVK Tienen dan het verschil. Eerst kopte Maren Sempels een hoekschop van Paulien Stas binnen (2-0, 56ste minuut) en nadat er langs beide kanten enkele wissels hadden plaatsgevonden was het Paulien Stas zelf die met een trap met links van in de zestien op aangeven van Julie Meers het derde doelpunt lukte (3-0, 62ste minuut).

Bekijk het tweede doelpunt van KVK Tienen tegen R. Union SG dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het derde doelpunt van KVK Tienen tegen R. Union SG dankzij Vrouwenteam TV:

Julie Meers, die bij het derde doelpunt de assist gaf, lukte enkele minuten later dan het vierde doelpunt voor de thuisploeg nadat ze op links door de buitenspelval glipte en de bezoekende doelvrouw Juliette Verhulst omspeelde om vervolgens met links eenvoudig binnen te trappen (4-0, 68ste minuut).

Bekijk het vierde doelpunt van KVK Tienen tegen R. Union SG dankzij Vrouwenteam TV:

Tien minuten voor tijd mocht de ingevallen Noa Allard op rechts en duidelijk in buitenspelpositie verder richting het doel van Union doorgaan. In eerste instantie kon de ingevallen Mariem Hayouni de pass naar Maren Sempels nog terugspelen maar bij een tweede poging belandde die dan toch bij Maren Sempels die met haar tweede van de namiddag de eindstand op het bord trapte (5-0, 80ste minuut).

Bekijk het vijfde doelpunt van KVK Tienen tegen R. Union SG dankzij Vrouwenteam TV:

KVK Tienen mag dus naar de volgende ronde waarin het één van de zes eersteklassers is die begin november van dit jaar een achtste finale zullen mogen spelen. R. Union SG is uitgeschakeld na een mooi parkoers in de Beker van België waarin het achtereenvolgens op verplaatsing KSV Kortrijk (1-4-uitwinst) en Eendracht Mazenzele Opwijk (1-1 en 5-6 winst na strafschoppen) opzij zette en thuis ook de betere was KVK Svelta Melsele (1-0-winst).

Luister naar Dilson Ramos Da Fonseca (TVJO R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

Voor alle uitslagen van deze vijfde ronde in de Beker van België 2024/25 ga naar: