Share

Op woensdag 25 en donderdag 26 september 2024 staat er met RSC Anderlecht – Ferencvaros en Fenerbahçe – R. Union SG niet alleen Europees mannenvoetbal in de UEFA Europa League op het programma. Ook de terugwedstrijden van de tweede ronde van de UEFA Women’s Champions League worden gespeeld. Afgetrapt wordt er in Praag terwijl het laatste duel op donderdagavond in de buurt van Londen op Boreham Wood wordt gespeeld.

Het vrouwenteam van RSC Anderlecht op het vliegtuig richting Oslo! Foto – (c) RSC Anderlecht

VfL Wolfsburg (0-7-winst op bezoek bij Fiorentina), Manchester City (0-5-winst op bezoek bji Paris FC), FC Twente (1-4-winst uit bij Osijek) en Sankt Pölten (3-0-winst thuis tegen het Sloveense NS Mura) mogen we naast titelverdediger FC Barcelona en de landskampioenen uit Frankrijk, Engeland en Duitsland en dat zijn Olympique Lyonnais, Chelsea en Bayern München nu al inschrijven voor de loting van nu vrijdag 27 september 2024 in Nyon. Deze teams zullen aanwezig zijn in de groepsfase van de editie 2024/25. Voor de laatste acht tickets wordt het nog spannend van Praag tot in Londen.

Op dinsdagavond wordt het uitkijken naar de Fortuna Arena in Praag waar het lokale Slavia Praag het thuis opneemt tegen Europees debutant Galatasaray. De heenwedstrijd in Istanbul eindigde op 2-2. Op papier is Slavia de favoriet maar Galatasaray investeerde flink om op het hoogste niveau van het Europese vrouwenvoetbal te kunnen aantreden.

RSC Anderlecht in de Intility Arena van Oslo tijdens de training op dinsdag 24 september 2024! Foto – (c) RSC Anderlecht

Ook in de Intility Arena van Oslo staat er even later veel op het spel. Valerenga IF vertrok met een kleine 1-2-overwinning uit het Koning Boudewijnstadion en het wil zich ten koste van RSC Anderlecht voor het eerst plaatsen voor die groepsfase. Maar de Belgische landskampioen wil eveneens geschiedenis schrijven en het eerste Belgische team worden dat die groepsfase bereikt. Het team van coach Dennis Moerman moet wel binnen de reguliere speeltijd minstens met een doelpunt verschil winnen om eventueel daarin nog te kunnen slagen.

Scoren is wat RSC Anderlecht zal moeten doen op bezoek bij Valerenga in Oslo. Bekijk de goal van Stefania Vatafu uit de heenwedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

Op de Benfica Campus in Seixal wil Benfica, vorig jaar voor het eerst kwartfinalist, zich voor het vierde jaar op rij plaatsen voor de groepsfase. In Zweden zette het op bezoek bij Hammarby (1-2-winst) een eerste stap. Het kan thuis de definitieve kwalificatie afdwingen. VfL Wolfsburg ontvangt ook nog Fiorentina maar die wedstrijd is na de 0-7-uitwinst van de groen-witten al beslist.

Op woensdagavond zijn er vijf wedstrijden waar het nog echt spannend kan worden. Het begint op de nieuwe PSG Campus in Poissy waar Paris Saint-Germain om te beginnen twee doelpunten moet ophalen tegen Juventus wil het voor de vierde keer op rij aanwezig zijn in de groepsfase van deze competitie. Het verloor immers de heenwedstrijd met 3-1. Juventus probeert er na een jaar onderbreking voor de derde keer bij te zijn. In het Stade de Genève probeert de Zwitserse landskampioen Servette FCCF, dat aan de allereerste editie deelnam, zich voor een tweede keer te plaatsen voor de groepsfase. AS Roma, dat de heenwedstrijd met 3-1 won, heeft echter het voordeel om voor het derde jaar op rij bij de laatste zestien te geraken. In het Estadio Alfredo Di Stefano begint Real Madrid met een 2-1-voorsprong aan de beslissende wedstrijd tegen Sporting Clube de Portugal. Real Madrid versterkte zich in het tussenseizoen om voor een vierde keer op rij de groepsfase te kunnen bereiken en om ook daarin nog beter voor de dag te kunnen komen. Sporting CP, dat op zoek gaat naar een eerste deelname aan die groepsfase, zal zich niet zomaar gewonnen geven in de wetenschap dat de finale van de UEFA Women’s Champions League in 2025 in hun eigen stadion zal plaatsvinden. De terugwedstrijd tussen Celtic Glasgow en Vorskla Poltava uit Oekraïne levert zeker al een debutant op in de groepsfase. The Ghirls wonnen de uitwedstrijd in Airdrie met het kleinste verschil (0-1) en ze mogen in hetzelfde stadion proberen die voorsprong ook over twee wedstrijden te behouden. Arsenal tenslotte gaat op donderdagavond op Meadow Park in Boreham Wood net als het Zweedse BK Häcken als laatste op zoek naar een ticket voor de groepsfase. Beide teams hebben twee deelnames achter hun naam staan maar Arsenal, dat vorig seizoen uitgeschakeld werd door revelatie Paris FC, zal zich ongetwijfeld geen tweede keer willen laten verrassen. BK Häcken won echter de heenwedstrijd met 1-0 en toonde daarmee aan dat het ook een degelijke kans maakt om bij die laatste zestien te geraken.

De andere wedstrijden op donderdagavond vinden plaats in het Sloveense Murska Sobota (NS Mura – SKN Sankt Pölten), in Enschede (FC Twente – Osijek) en in Manchester (Manchester City – Paris FC) maar er moeten al heel vreemde dingen gebeuren mochten er daar nog andere eindwinnaars uitkomen.

U kan alle wedstrijden en resultaten op de voet volgen via:

UEFA.com – UWCL 2024/25 – Tweede ronde – Terugwedstrijden

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Het duel Valerenga IF – RSC Anderlecht is dinsdagavond rechtstreeks te bekijken op Mauve TV.
 
U kan daar terecht via deze link:
 

 

Share