Share

Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2024 stonden er volledige speeldagen op het programma in de Women’s Lotto Super League, in de Belgische eerste klasse en in de Interprovinciale reeksen Voetbal Vlaanderen A en B en ACFF. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

***Eerste klasse – Speeldag 5::

Alles gespeeld op zaterdag:

Club Brugge B – FD Oostende (*) uitgesteld naar een latere datum;

FC Alken – KV Mechelen 1-5;

DV Bilzen United – KSV Bredene 0-3;

KAA Gent Ladies B – FWS Woluwe 2-0;

VC Moldavo – SV Zulte Waregem B 0-1;

Standard B – RUS Loyers 0-1;

RSC Anderlecht B – KRC Genk Ladies B 4-2;

KVK Tienen – OH Leuven B (*) uitgesteld naar een latere datum;

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem is leider met 15 op 15. KSV Bredene volgt op de tweede plaats met 12 op 15. Het beloftenteam van OH Leuven en KVK Tienen hebben 10 op 12. KV Mechelen heeft als vijfde 10 op 15. Onderaan is FWS Woluwe 12de met 5 op 15. De beloftenteams van Standard en KAA Gent Ladies hebben allebei 3 op 15. Het beloftenteam van KRC Genk Ladies en FC Alken hebben 0 op 15.

***Interprovinciale VVA – Speeldag 4:

Gespeeld op vrijdag:

E. Mazenzele Opwijk – VK Ninove 0-5;

Gespeeld op zaterdag:

Olsa Brakel – Cerkelladies Brugge 16-0;

Leeuw Brucom – KVC De Toekomst Borsbeke 3-4;

KHO Wolvertem Merchtem – Bosdam Beveren 0-1;

KdNS Heule – KVE Drongen 5-2;

Gespeeld op zondag:

FD Oostende B – RWDM Girls 2-3;

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FD Oostende:

Olsa Brakel Ladies heeft als leider 15 op 15, VK Ninove en KdNS Heule zijn de eerste achtervolgers met 13 op 15. Bosdam Beveren is vierde met 11 op 15, RWDM Girls is opgeklommen naar de vijfde plaats met 8 op 15. Op de 8ste plaats vinden we KVC De Toekomst Borsbeke, Eendracht Mazenzele Opwijk en Leeuw Brucom met 3 op 15, KVE Drongen heeft als 11de 2 op 15 en Cerkelladies Brugge sluit de rij met 1 op 15.

***Interprovinciale VVB – Speeldag 4:

Gespeeld op vrijdag:

Sporting Hasselt – K. Loenhout SK uitgesteld;

KFC Herent – Patro Eisden MM Ladies 1-1;

Gespeeld op zaterdag:

VC Moldavo B – Miecroob Veltem 3-4;

VVC Brasschaat – KV Mechelen B 5-0;

Gespeeld op zondag:

K. Olympia Wijgmaal – K. Lierse SK 0-2;

Svelta Melsele en Kontich bye;

KFC Herent is leider met 10 op 12, VVC Brasschaat heeft als eerste achtervolger nog het maximum met 9 op 9. Sporting Hasselt is derde met 9 op 12. Patro Eisden MM Ladies en KVK Svelta Melsele hebben 7 op 9. Miecroob Veltem 7 op 15. Op de 10de plaats hebben Olympia Wijgmaal en het beloftenteam van KV Mechelen 1 op 12, het beloftenteam van VC Moldavo heeft op de 12de en laatste plaats 1 op 15.

***Interprovinciale ACFF – Speeldag 4:

Alles gespeeld op zaterdag:

Het beloftenteam van FWS Woluwe voor de derby tegen Union SG! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

FWS Woluwe B – R. Union SG 4-1;

R. Union SG voor het bezoek aan het Fallonstadion voor het duel tegen de beloften van FWS Woluwe! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

CS Pays-Vert Ostiches-Ath – Sporting de Charleroi 1-4;

Sibret – Jodoigne 5-0;

FC Irlande Auderghem begin oktober 2024! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

FC Irlande Auderghem – RCS Sart-Tilman 1-1;

RCS Sart Tilman op bezoek bij FC Irlande Auderghem! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Ren. AEC Mons Ladies – ASE De Chastre 6-1;

RAAL La Louvière – RFC de Liège 4-0;

Ren. AEC Mons en RAAL La Louvière hebben allebei het maximum met 12 op 12. Het beloftenteam van FWS Woluwe is derde met 9 op 12. VIer teams hebben nog niet gewonnen in deze reeks. Het zijn RCS Sart Tilman 9de met 2 op 12 en dan vanaf de 10de plaats FC Irlande Auderghem, Jodoigne en R. Union SG allen met 1 op 12.

***Women’s Lotto Super League – Speeldag 6:

Gespeeld op vrijdag 4 oktober 2024:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 0-3;

Bekijk een samenvatting met dank aan RSC Anderlecht / Mauve TV:

Gespeeld op zaterdag 5 oktober 2024:

KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem 1-0;

Standard – Club YLA 3-1;

OH Leuven Women – KVC Westerlo Ladies 1-0;

Blije gezichten bij KRC Genk Ladies na de eerste competitieoverwinning van het seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

OH Leuven Women blijft leider met nu 16 op 18, KVC Westerlo Ladies volgt op de tweede plaats met 12 op 18. RSC Anderlecht heeft als derde nog altijd het maximum 9 op 9. Standard heeft op de vierde plaats 7 op 15, KAA Gent Ladies is vijfde met 7 op 18. Club YLA is zesde met 7 op 15, KRC Genk Ladies is na de eerste overwinning van het seizoen zevende met 4 op 18. SV Zulte Waregem is achtste en laatste met 0 op 18.

***In Italië deelden Inter en AS Roma op zaterdag 5 oktober 2024 de punten. Het werd 1-1 na doelpunten van de Bosnische international Marija Milinkovic met een owngoal (0-1, 42ste minuut) en een strafschop van de in Lyon geboren Algerijnse internatonal Ghoutia Karchouni (1-1, 88ste minuut) die na 55 minuten Marie Detruyer was komen aflossen op het veld, Tessa Wullaert werd in de 75ste minuut vervangen door Haley Bugeja. Leider Juventus won ook op de 5de speeldag met 0-2 op bezoek bij Sampdoria; Sassuolo verloor met 3-2 op bezoek bij Lazio! Davina Philtjens werd al na 34 minuten uitgesloten na 2 gele kaarten! Kassandra Missipo speelde de volledige wedstrijd!

Bekijk een samenvatting van Inter – AS Roma dankzij DAZN:

Lees meer over Inter – AS Roma via:

Website Inter

Foto – (c) Fb Inter

***In Nederland lukte Ella Van Kerkhoven haar eerste competitiedoelpunt van het seizoen en dat in de 12de minuut voor Feyenoord op bezoek bij ADO Den Haag. Ze kopte een voorzet van Justine Brandau tegen de netten. Feyenoord met ook Jarne Teulings in de ploeg en Esther Buabadi die in het slot mocht invallen won uiteindelijk met 1-3! De topaffiche tussen FC Twente en PSV eindigde op 0-0. Nicky Evrard stond de volledige wedstrijd in doel bij PSV. Lore Jacobs mocht na 66 minuten invallen voor Chimera Ripa!

Ella Van Kerkhoven was succesvol voor Feyenoord op bezoek bij ADO Den Haag! Foto – (c) Feyenoord Vrouwen

Bekijk het doelpunt van Ella Van Kerkhoven dankzij ESPN:

ESPN – Video – Samenvatting ADO Den Haag – Feyenoord 06/10/2024

Lees nog meer hierover via:

Website Feyenoord

Zoe Van Eynde en Fenerbahçe behaalden 15 op 15 vooraleer Galatasaray volgende week op bezoek komt! Foto – (c) Fenerbahçe

***In Turkije hebben Zoe Van Eynde en Fenerbahçe ook hun vijfde competitiewedstrijd gewonnen en dat met 0-3 op bezoek bij Bornova Hitab Spor. Alle doelpunten vielen in de tweede helft via Roselord Borgella (54ste en 90ste minuut) en tussenin een goal van Marta Naizia da Silva Cintra (62ste minuut). Door deze overwinning staat Fenerbahçe nu alleen aan de leiding met 15 op 15 want Beylerbeyi Spor, dat ook het maximum van 12 op 12 had, verloor met 1-0 op bezoek bij ALG Spor. Galatasaray, dat 9 op 9 heeft, hoefde niet in actie te komen want tegenstander Kdz Ereğli Belediye Spor werd uitgesloten van verdere deelname in deze reeks. Volgende week zondag 13 oktober 2024 ontvangt Fenerbahçe in de topper van de speeldag Galatasaray!

U kan de wedstrijd herbekijken dankzij Fenerbahçe TV:

***In Frankrijk hielden Le Havre, Lisa Lichtfus en Silke Demeyere iets meer dan een half uur stand op bezoek bij Paris Saint-Germain, dat in de 37ste minuut het openingsdoelpunt lukte via Elisa De Almeida (1-0). In de tweede helft liep PSG verder uit dankzij goals van Grace Geyoro (2-0, 65ste minuut) en de Nederlandse Romée Leuchter (3-0, 68ste minuut).

Luister naar Lisa Lichtfus dankzij Le Havre AC Féminines:

Bekijk foto’s van de zesde speeldag in de Women’s Lotto Super League via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share