De zesde speeldag in de Women’s Lotto Super League begon op vrijdagavond met het duel tussen de vrouwelijke Buffalo’s en landskampioen RSC Anderlecht. Op zaterdag was het uitkijken of dan wel KRC Genk of SV Zulte Waregem voor het eerst kon winnen in deze competitie. Later volgden nog vice-kampioen Standard tegen bekerhouder Club YLA en OH Leuven Women tegen het verrassend sterk aan de competitie begonnen KVC Westerlo Ladies.

Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies) schermt de bal af in een duel met Luna Vanzeir (RSC Anderlecht)! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op vrijdagavond al maakte RSC Anderlecht geen fout op bezoek bij KAA Gent Ladies. Nikki Ijzerman lukte met een mooie draaibal met links haar eerste goal in de Women’s Lotto Super League (0-1). Kort voor de rust leek KAA Gent Ladies gelijk te maken maar het doelpunt van Nena Retsin op aangeven van Jenna Van De Keere werd voor twijfelachtig buitenspel afgekeurd. In de tweede helft trok vrouwelijk paars-wit de overwinning over de streep dankzij doelpunten met het hoofd van Sarah Wijnants na een assist van Laura Deloose en nog eentje in de toegevoegde tijd van Stefania Vatafu die met een lob Riet Maes verschalkte 0-3! Marie Minnaert had even daarvoor nog de paal getroffen!

Lisa Vanhentenrijk (SV Zulte Waregem) probeert met een tackle de trap van Kawtar Ait Omar (kRC Genk Ladies) af te blokken! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het begin van KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem was met een drietal kansen veelbelovend maar het vervolg van de eerste helft was veel minder met op slag van rust nog een voorzet van Léna Hubaut die tegen de lat en terug in het veld belannde (45ste minuut). In de tweede helft leek de wedstrijd op weg naar een einde met een scoreloos gelijkspel want de thuisploeg faalde telkens weer in de afwerking tot Lisa Petry op aangeven van Gwen Duijsters uithaalde met rechts en Yana Lissens de bal met de voeten in het eigen doel devieerde (1-0, 89ste minuut). KRC Genk Ladies mocht vieren want de eerste driepunter van het seizoen was binnen!

Lena Hubaut (SV Zulte Waregem), hier met Sien Vandersanden, trof net voor de rust met een voorzet de lat! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Standard nam op Sclessin een dubbele voorsprong dankzij twee individuele fouten bij de bezoekers kort voor de rust waarbij eerst Shari Van Belle profiteerde om de openingstreffer te scoren (1-0) en vervolgens ahd Mariam Abdulai Toloba het geluk aan haar zijde had toen ze bij een poging tot uitspelen van de Brugse doelvrouw haar blokkage met de voet meteen in het open doel zag gaan (2-0). Noémie Gelders maakte er diep in de tweede helft op aangeven van Toloba met het hoofd zelfs 3-0 van vooraleer Davinia Vanmechelen (ex-Standard) vanop de strafschopstip na handspel van Loredana Humartus nog de Brugse eer kon redden (3-1). De ingevallen Marianela Szymanowski (Standard) trof in de toegevoegde tijd nog de lat met een afstandschot!

Shari Van Belle en Mariam Abdulai Toloba lukten net voor de rust allebei een goal voor Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De laatste wedstrijd van de zaterdag tussen OH Leuven Women en KVC Westerlo Ladies bleef lang spannend alhoewel de thuisploeg het betere team was en de meeste kansen kreeg. Maar Westerlo bleef in zijn eigen kansen geloven en het bleef goed georganiseerd en agressief voetballen. Iets meer dan een kwartier voor tijd viel de beslissing dankzij een doelpunt van Hannah Eurlings, die zo voorlopig samen topschutter wordt met Noémie Gelders van Standard!

Anouk Thys (KVC Westerlo) in duel met Hannah Eurlings (OH Leuven Women). Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht won op dinsdag 8 oktober 2024 ook nog de inhaalwedstrijd van de 2de speeldag thuis tegen Club YLA met 2-0 waardoor er op zaterdag 12 oktober 2024 de twee teams die nog niet verloren hadden in deze competitie (RSCA & OHL) mekaar treffen op het veld van RSC Anderlecht!

Stefanie De Alem Da Eira aan de bal voor Club YLA met Silke Vanwynsberghe die het duel aangaat! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***Alle doelpuntenmakers 6de speeldag Women’s Lotto Super League:

Gespeeld op vrijdag 4 oktober 2024:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 0-3 (rust: 0-1);

Doelpunten: 36′ Nikki Ijzerman 0-1, 75′ Sarah Wijnants 0-2, 90′ Stefania Vatafu 0-3.

Gespeeld op zaterdag 5 oktober 2024:

KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 88′ Lisa Petry 1-0.

Standard – Club YLA 3-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 39′ Shari Van Belle 1-0, 45′ Mariam Abdulai Toloba 2-0, 78′ Noémie Gelders 3-0, 90′ Davinia Vanmechelen 3-1 op strafschop.

Na het vertrek van Zoe Van Eynde is het nu Nadège François die de winfies neemt bij Standard! Foto – (c) Sportpix.be | David Catry

OH Leuven Women – KVC Westerlo Ladies 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 72′ Hannah Eurlings 1-0.

Bekijk een samenvatting van alle duels met dank aan de Pro League / DAZN:

***Inhaalwedstrijd van de 2de speeldag:

Dinsdag 8 oktober 2024:

RSC Anderlecht – Club YLA 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 62′ Ludmila Matavkova 1-0, 84′ Laurie Teinturier 2-0.

Noémie Gelders (Standard), Hannah Eurlings (OH Leuven Women);

Een duel tussen Noémie Gelders (Standard) en Hannah Eurlings (OH Leuven Women) uit het seizoen 2020-21, Nu zijn ze voorlopig samen topschutter in de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

3 goals:

Amélie Delabre (RSC Anderlecht), Karlijn Helsen (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (Club YLA);

2 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Hanne Merkelbach (KVC Westerlo Ladies), Aster Janssens (KVC Westerlo Ladies), Luna Vanzeir (RSC Anderlecht), Maxime Bennink (RSC Anderlecht), Imani Prez (KVC Westerlo Ladies), Sara Pusztai (OH Leuven Women), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Mariam Abdulai Toloba (Standard);

1 goal:

Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Julie Biesmans (OH Leuven Women), Amber Maximus (SV Zulte Waregem), Inara Bouker (KVC Westerlo Ladies), Aurélie Reynders (OH Leuven Women), Léna Hubaut (SV Zulte Waregem), Anaïs Bey-Temsamani (KAA Gent Ladies), Jade Heida (Club YLA), Rania Boutiebi (Club YLA), Jeslynn Kuijpers (OH Leuven Women), Justine Blave (Standard), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Marith De Bondt (KVC Westerlo Ladies), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Romy Camps (KRC Genk Ladies), Dilja Yr Zomers (OH Leuven Women), Saar Janssen (OH Leuven Women), Clementine Reynebeau (Club YLA), Nikki Ijzerman (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Shari Van Belle (Standard), Ludmila Matavkova (RSC Anderlecht), Laurie Teinturier (RSC Anderlecht).

Nadat ze eerder al Europees wist te scoren lukte Laurie Teinturier nu tegen Club YLA haar eerste doelpunt in de Women’s Lotto Super League voor RSC Anderlecht. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry