Share

Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2024 stonden er competitieduels op het programma in de Women’s Lotto Super League, in de Belgische eerste klasse en in de Interprovinciale reeksen Voetbal Vlaanderen B en ACFF. De Interprovinciale reeks Voetbal Vlaanderen A kwam het voorbije weekend niet in actie. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

***Eerste klasse – Speeldag 6:

Gespeeld op vrijdag 11 oktober 2024:

RUS Loyers – DV Bilzen United 5-3;

FWS Woluwe – VC Moldavo 2-3;

Gespeeld op zaterdag 12 oktober 2024:

KAA Genk Ladies B – FC Alken 6-2;

KSV Bredene – Club Brugge B 1-4;

FD Oostende – KAA Gent Ladies B 5-3;

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier en Famkes Diksmuide Oostende:

KV Mechelen – KVK Tienen 4-0;

SV Zulte Waregem B – RSC Anderlecht B 1-2;

Op zondag 13 oktober 2024 om 15 uur:

OH Leuven B – Standard B 1-6;

Ondanks het eerste verlies in deze competitie blijft het beloftenteam van SV Zulte Waregem leider met nu 15 op 18. KV Mechelen is tweede met 13 op 18. Op derde plaats volgen KSV Bredene, het beloftenteam van RSC Anderlecht en RUS Loyers met 12 op 18. Onderaan is FWS Woluwe 13de met 5 op 18. Het beloftenteam van KRC Genk won voor het eerst dit seizoen waardoor het nu net als het beloftenteam van KAA Gent Ladies 3 op 18 heeft. FC Alken is 16de en laatste met 0 op 18.

***Interprovinciale VVA:

Geen wedstrijden het voorbije weekend.

***Interprovinciale VVB – Speeldag 5:

Gespeeld op zaterdag:

K. Lierse SK – Kontich 2-3;

Patro Eisden MM Ladies – VVC Brasschaat 5-0;

Loenhout SK – VC Moldavo B 3-0;

KV Mechelen B – Svelta Melsele 0-1;

Het beloftenteam van KV Mechelen voor hun thuiswedstrijd tegen Svelta Melsele! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / KVH

Gespeeld op zondag:

Miecroob Veltem – KFC Herent 1-9;

K. Olympia Wijgmaal & Sporting Hasselt bye;

KFC Herent is leider met 13 op 15, Patro Eisden MM Ladies en KVK Svelta Melsele zijn de eerste achtervolgers met 10 op 12. Onderaan zijn er 3 ploegen met 1 punt. Olympia Wijgmaal heeft 1 op 12, het beloftenteam van KV Mechelen 1 op 15, het beloftenteam van VC Moldavo heeft 1 op 18.

***Interprovinciale ACFF – Speeldag 5:

Alles gespeeld op zaterdag:

ASE De Chastre – FWS Woluwe B 1-1;

Sibret – FC Irlande Auderghem 5-0 forfait;

RFC de Liège – Ren. AEC Mons Ladies 0-6;

Gespeeld op zondag:

RAS Jodoigne – RAAL La Louvière 1-2;

RCS Sart Tilman – Sporting de Charleroi 1-2;

R. Union SG – CS Pays Vert Ostiches-Ath 0-0;

Foto – (c) John Hebleut

Ren. AEC Mons Ladies en RAAL La Louvière hebben allebei nog het maximum met 15 op 15. Sibret volgt op de tweede plaats met 11 op 15. Het beloftenteam van FWS Woluwe is vierde met 10 op 15. Onderaan is RCS Sart Tilman 9de met 2 op 15, ook R. Union SG heeft 2 op 15. Op de 11de plaats vinden we FC Irlande Auderghem en RAS Jodoigne met 1 op 12!

***Women’s Lotto Super League – Speeldag 7:

Gespeeld op vrijdag 11 oktober 2024:

KRC Genk Ladies – Club YLA 2-1;

Sien Vandersanden lukte het winnende doelpunt voor KRC Genk Ladies tegen Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

Gespeeld op zaterdag 12 oktober 2024:

RSC Anderlecht – OH Leuven Women 4-0;

Bekijk een samenvatting met dank aan DAZN & Mauve TV:

SV Zulte Waregem – KVC Westerlo Ladies 0-2;

Gaelle Nierynck, hier aan het feest met Chiara Wielockx, zorgde voor een vroege voorsprong van KVC Westerlo Ladies op bezoek bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Drik Vuylsteke

Standard – KAA Gent Ladies 4-0;

OH Leuven Women blijft leider met nu 16 op 21, RSC Anderlecht heeft als tweede nog altijd het maximum 15 op 15. KVC Westerlo Ladies volgt op de derde plaats met 15 op 21. Standard heeft op de vierde plaats 10 op 18, KRC Genk Ladies klom na de tweede overwinning van het seizoen naar de vijfde plaats met 7 op 21. KAA Gent Ladies is zesde met 7 op 21. Club YLA zakt terug naar de zevende plaats met 6 op 21, SV Zulte Waregem blijft achtste en laatste met nu 0 op 21.

Dennis van Wijk kwam kijken naar SV Zulte Waregem – KVC Westerlo Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op woensdag 16 oktober 2024 staat de inhaalwedstrijd van de 3de speeldag op het programma tussen Standard en RSC Anderlecht. Aftrap is voorzien op Sclessin om 20 uur 30!

Zoe Van Eynde speelt de bal naar voor in de derby van Istanbul met Fenerbahçe tegen Galatasaray! Foto – (c) TFF

***In Turkije hebben Zoe Van Eynde en Fenerbahçe ook hun zesde competitiewedstrijd gewonnen en dat was wellicht een van de belangrijkste van het seizoen. In de derby van Istanbul thuis tegen Galatasaray werd het 2-0. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Ümran Özev opende de score in de 62ste minuut met een knappe plaatsbal met rechts van in de zestien (1-0). Yağmur Uraz profiteerde vijf minuten later van slecht achteruit spelen door Benan Altintas om vervolgens de score te verdubbelen (67ste minuut). Fenerbahçe blijft leider met het maximum van de punten 18 op 18. Het telt nu 4 punten voorsprong op eerste achtervolger ALG Spor, 5 op Ankara Fomget GSK, 6 op Beylerbeyi SK en 8 op Besiktas. Galatasaray is voorlopig 6de met 9 op 12. De regerende Turkse landskampioen, die ook in de groepsfase van de UWCL speelt, heeft dus wel nog twee inhaalwedstrijden te goed.

Bekijk een samenvatting van dit duel dankzij FB TV:

***In Frankrijk zette Silke Demeyere op vrijdagavond 11 oktober 2024 in de 88ste minuut met een intikker aan de tweede paal met links de eindstand op het bord voor Le Havre thuis tegen Saint-Etienne, dat met het maximum van de punten (9 op 9) naar het Stade Océane was afgezakt.

Foto – (c) HAC Féminines

Het team met ook nog de Belgische Lisa Lichtfus in doel won met 5-1 en boekte zo de eerste driepunter van het seizoen in de Franse Arkema Première Ligue. Le Havre staat na 4 speeldagen nu op de 9de plaats. Het laat voorlopig Strasbourg (2 punten), Stade de Reims en Guingamp (0 punten) achter zich. Voorlopig zijn Olympique Lyonnais (0-3-winst op Dijon) en Paris Saint-Germain (0-1-winst op Nantes) leiders met 12 op 12!

Bekijk een samenvatting van Le Havre – Saint-Etienne dankzij Le Havre AC TV:

***In Nederland wonnen Nicky Evrard en Lore Jacobs, die in de 80ste minuut inviel, met PSV Eindhoven op de derde speeldag op bezoek bij SC Heerenveen. Het werd 0-1 dankzij een doelpunt van Riola Xhemaili (17de minuut). Het trio Van Kerkhoven, Teulings, Buabadi (die in de 87ste minuut inviel) verloor met Feyenoord thuis tegen FC Utrecht met 0-3. Verder was er winst voor Ajax 5-1 tegen Fortuna Sittard in een heruitgave van de bekerfinale van vorig seizoen. Titelverdediger FC Twente, dat in de UWCL begon met een succes op bezoek bij Celtic (0-2), kwam nu niet verder dan 1-1 thuis tegen Excelsior, dat de wedstrijd met negen beëindigde. Ajax en FC Utrecht hebben het maximum van 9 op 9, PSV heeft 7 op 9, FC Twente 5 op 9, AZ en Feyenoord 4 op 9.

Bekijk een samenvatting van SC Heerenveen – PSV met dank aan PSV TV:

***In Italië won Inter op zaterdag 12 oktober 2024 met 0-1 op bezoek bij Como. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Michela Cambiaghi (12de minuut). Tessa Wullaert werd na 78 minuten afgelost door Marie Detruyer. Sassuolo, dat het zonder Davina Philtjens moest doen verloor thuis met 1-3 tegen Fiorentina. Kassie Missipo speelde de volledige wedstrijd. Elena Dhont mocht na 72 minuten, toen het eindresultaat al op het bord stond, voor het eerst invallen voor Maja Hagemann. Juventus won de topaffiche tegen AS Roma met 2-1 en blijft leider met het maximum van de punten 18 op 18. Fiorentina is tweede met 15 op 18, Inter derde met 14 op 18. AC Milan heeft 10 op 18 en AS Roma is voorlopig slechts vijfde met 9 op 18. Sassuolo sluit de rij als 12de en laatste met 1 op 18!

Bekijk een samenvatting van Como – Inter dankzij FIGC Femminile TV:

***In Engeland won Chelsea op zaterdag 12 oktober 2024 de topaffiche op bezoek bij Arsenal met 1-2! SDe Colombiaanse Mayra Ramirez (4de minuut) en de Franse Sandy Baltimore (16de minuut) zorgden voor een vroege 0-2 waarna Caitlin Foord kort voor de rust de aansluitingstreffer lukte (1-2, 43ste minuut). Na de rust ging Arsenal nog wel op zoek naar de gelijkmaker maar gescoord werd er niet meer. Sonia Bompastor, de opvolgster van Emma Hayes, begon dus in Engeland met 9 op 9! Manchester United, dat thuis met 3-0 won tegen Tottenham, heeft voorlopig ook 9 op 9. Manchester City won op zondag 13 oktober 2024 met 1-2 op bezoek bij Liverpool op Anfield Road dankzij een dubbel van Khadija Shaw nadat Sophia Smith de score kort voor de rust had geopend! Het team van coach Graham Taylor, dat vorige woensdag nog FC Barcelona versloeg in de UEFA Women’s Champions League, is voorlopig leider met 10 op 12. Yana Daniels bleef bij Liverpool 90 minuten op de bank maar zij was ondertussen wel druk bezig met het ontwerpen van ‘The Woodcycle’. Voor meer hierover zie (*). Leicester City haalde met Sari Kees voor het eerst in de competitie in de basis een punt op bezoek bij Aston Villa (0-0). Janice Cayman viel in de 71ste minuut in. Everton met Justine Vanhaevermaet en West Ham United met Amber Tysiak allebei de volledige wedstrijd op het veld deelden de punten na een 1-1-gelijkspel.

Foto – (c) West Ham United Women

Justine Vanhaevermaet zal overigens in de maand november 2024 twee keer met Everton mogen aantreden op Goodison Park. Op zondag 3 november 2024 komt daar eerst Chelsea op bezoek, op zondag 17 november 2024 zal daar vervolgens de derby tegen Liverpool plaatsvinden!

Foto – (c) Everton

Lees nog meer hierover via:

Website Everton

(*) Lees meer over de creatieve Yana Daniëls bij Liverpool:

Website Liverpool

Bekijk foto’s van de zevende speeldag in de Women’s Lotto Super League via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

 

 

Share