Share

De Zweed Jonas Eidevall is niet langer trainer bij het vrouwenteam van Arsenal. Op dinsdag 15 oktober 2024 besliste hij om op te stappen bij de Londense club waar hij sinds 2021 aan de slag was. Ex-Oranje Leeuwin en huidig assistent coach Renée Slegers neemt over op interimbasis.

Renée Slegers hier in actie voor vrouwelijk Oranje tegen de Belgian Red Flames in Zwolle op woensdag 12 februari 2014! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Arsenal Women kende dit seizoen een moeilijke start. Het plaatste zich, in tegenstelling tot vorig jaar toen het in de eerste ronde uitgeschakeld werd door revelatie Paris FC, nog wel ten koste van het Zweedse Häcken BK voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League maar in de competitie liep het allesbehalve vlot. In de topaffiche op de openingsdag tegen Manchester City was een 2-2-gelijkspel een behoorlijk resultaat en ook op de daaropvolgende overwinning op bezoek bij Leicester City (0-1) was er wat de puntenwinst betreft weinig aan de hand. Maar daarna werd de weg bergaf ingezet met eerst een gelijkspel thuis tegen Everton (0-0), vervolgens een zware nederlaag op bezoek bij Bayern München bij de start van de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League (5-2) en daar bovenop ook nog eens verlies thuis tegen Chelsea (1-2) afgelopen zaterdag 12 oktober 2024 in het Emirates Stadium.

Bekijk een samenvatting van Arsenal – Chelsea van zaterdag 12 oktober 2024 dankzij Chelsea Women:

Het betekent dat Arsenal met een 5 op 12 al zo goed als uitgeteld is voor de titelrace in deze competitie 2024/25. Maar niet alleen de resultaten en het geleverde voetbal vielen voorlopig tegen. Ook de toch wel mindere opkomst van het publiek bij de thuisduels in vergelijking met vorig seizoen waren een teken aan de wand want geen enkele van de voorlopig drie thuiswedstrijden in het Emirates Stadium raakte uitverkocht (41.818 toeschouwers tegen Manchester City, 25.480 toeschouwers tegen Everton en 45.860 toeschouwers tegen Chelsea). Dat zijn wel cijfers om van te dromen in andere landen en competities maar na het immense succes van vorig seizoen zal bij het bestuur ook wel opgevallen zijn dat de twee topaffiches in het Emirates Stadium voorlopig toch niet uitverkocht raakten.

Jonas Eidevall, hier tijdens een thuiswedstrijd in de UWCL tegen BayerN München, is niet langer coach bij Arsenal! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Jonas Eidevall (41) werd in juni 2021 coach van Arsenal als opvolger van Joe Montemurro, de huidige coach van het Franse Olympique Lyonnais. In de competitie eindigde hij in zijn eerste seizoen 2021-22 op de tweede plaats achter Chelsea. In de voorbije twee seizoenen werd Arsenal telkens derde na de kampioen Chelsea en in 2022-23 achter Manchester United terwijl het vorig seizoen nog Manchester City moest laten voorgaan. Onder zijn leiding won Arsenal wel twee jaar op rij de Engelse ligabeker (de FA Women’s League Cup) telkens ten koste van Chelsea op Selhurst Park (3-1 op zondag 5 maart 2023) en op Molineux (1-0 na verlengingen op zondag 31 maart 2024)! In Zweden won hij 3 keer de landstitel en 1 keer de Zweedse beker met Rosengard!

Renée Slegers aan de bal met Marlies Verbruggen in de buurt tijdens een oefeninterland België – Nederland in Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Joke Vuylsteke

De eerste opdrachten voor Renée Slegers, die als 17-jarige nog speelde bij de Arsenal Academy en in totaal 55 keer in actie kwam voor vrouwelijk Oranje (ze lukte 15 doelpunten voor Nederland), zijn dus het duel in de UEFA Women’s Champions League van nu woensdag 16 oktober 2024 tegen het Noorse Valerenga en daarna het competitieduel op zondag 20 oktober 2024 op bezoek bij West Ham United, de club van Belgian Red Flame Amber Tysiak. 

Lees nog meer over het ontslag van Jonas Eidevall bij Arsenal Women via:

Website Arsenal

En via:

Website Arsenal

En ook nog via:

Website BBC Sports

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share