Share

Het nationale vrouwenvoetbalteam van Griekenland, de volgende tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2025 in Zwitserland, blikt voorlopig terug op een opmerkelijk jaar want in 2024 verloor het nog niet. Bondscoach Alexandros Katikaridis maakte ook al op dinsdag 8 oktober 2024 zijn selectie bekend voor het dubbele barrageduel van eind oktober deze maand tegen de Belgian Red Flames.

Het Griekse nationale vrouwenvoetbalteam! Foto – (c) HFF

Hij wil immers niets aan het toeval overlaten bij deze historische kans voor het Griekse nationale vrouwenvoetbalteam om zich voor het eerst te plaatsen voor een EK-eindronde. Daarom vroeg hij aan de Griekse Voetbalbond om zoveel mogelijk tijd beschikbaar te hebben om zich op deze dubbele ontmoeting voor te bereiden en dat gebeurde dus al sinds vorige week waarbij alle in Griekenland wonende internationals op Kreta zijn. Vanaf maandag 21 oktober 2024 komen ook de speelsters uit het buitenland de kern vervoegen om het slot van de voorbereiding op dit dubbele barrageduel te doen.

Foto – (c) HFF

 

Dit is de selectie van de in Thessaloniki geboren 53-jarige bondscoach Alexandros Katikaridis voor het duel tegen België:

Doelvrouwen:

Zoi Nasi (Panathinaikos), Dimitra Giannakouli (AEK Athene), Panagiota Chatzicharistou (Panathinaikos);

Verdediging:

Anastasia Gkatsou (Panathinaikos), Maria Palama (MTK Boedapest), Maria Kapnisi (AEK Athene), Maria Paterna (OFI Kreta), Maria Gkouni (PAOK), Stella Kotsaki (REA), Markela Koskeridou (PAOK), Dimitra Karapetsa (Aris Limassol), Fani Doiranli (PAOK).

Middenvelders:

Athanasia Tsaroucha (SC Sand), Maria Mitkou (PAOK), Athanasia Moraitou (Union Berlin), Tatania Georgiou (AEK Athene), Thomai Vardali (PAOK), Eleni-Nikoleta Saih (Asteras Tripolis), Athanasia Peiou (OFI), Eleni Markou (Union Berlin), Androniki Michalopoulou (Pogon Szczecin);

Aanvallers:

Anastasia Spyridonidou (Panathinaikos), Vasiliki Giannaka (Växjö), Vasiliki Moskofidou (REA), Veatriki Sarri (Everton), Ioanna Papatheodorou (Washington Huskies), Sofia Koggouli (AEK Athene), Antigoni Papadopoulou (PAOK), Grigoria Pouliou (Panathinaikos). (Bron: HFF)

Thomai Vardali speelde in augustus 2019 met PAOK een mini-tornooi in de UWCL in België! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor de laatste nederlagen van Griekenland moeten we teruggaan naar december van vorig jaar toen het eerst op vrijdag 1 december 2023 op de vijfde speeldag van de UEFA Women’s Nations League thuis op Kreta met 0-2 verloor tegen Servië. En oo op dinsdag 5 december 2024 verloor Griekenland in de UEFA Women’s Nations League en dat in Sosnowiec op bezoek bij Polen ook al met 2-0. Daarna werden de resultaten van Griekenland, dat op zaterdag 13 september 2014 in Leuven met 11-0 tegen de Belgian Red Flames de grootste nederlaag ooit leden, beter. In februari van dit jaar speelde het gelijk tegen Roemenië (0-0) en won het tegen Turkije (1-2). In groep C3 op weg naar het EK 2025 in Zwitserland boekte het vervolgens overwinningen thuis tegen Fär Oer (1-0) en op bezoek bij Andorra (0-3). Het speelde gelijk thuis tegen Montenegro (2-2 op 31 mei 2024) en dat werd gevolgd door 3 overwinningen op rij namelijk op de Fär Oer (0-2), thuis tegen Andorra (6-0) en in Podgorica tegen Montenegro (2-3).

Bekijk ook de selectie van de Belgian Red Flames via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share