Share

Op woensdag 16 oktober 2024 staat niet alleen de inhaalwedstrijd van de derde speeldag tussen Standard en RSC Anderlecht op het programma in de Women’s Lotto Super League. Ook de tweede speeldag van de UEFA Women’s Champions League in de groepen C en D wordt op deze dag gespeeld.

U ziet het de finale van de UWCL 2020 had moete plaatsvinden in het Viola Park van Wenen! Foto – (c) UEFA.com

Het Viola Park van Wenen moest oorspronkelijk het decor zijn van de finale van de UEFA Women’s Champions League 2020 maar door Covid ging dat niet door. Nu op woensdag 16 oktober 2024 zal er toch eindelijk ook een duel uit de UEFA Women’s Champions League plaatsvinden want de Oostenrijkse landskampioen SKN Sankt Pölten moest vanwege de wateroverlast uitwijken naar de hoofdstad om er Manchester City te kunnen ontvangen.

Foto – (c) UEFA.com

De aftrap daar is om 18u45. Later op de avond om 21 uur speelt titelverdediger FC Barcelona, dat op de eerste speeldag met 2-0 verloor op bezoek bij Manchester City, in de andere wedstrijd in groep D thuis tegen het Zweedse Hammarby.

Nog om 18u45 speelt Juventus, dat afgelopen zondag 13 oktober 2024 nog 33.321 toeschouwers over de vloer zag komen in het Allianz Stadium voor het competitieduel tegen AS Roma (2-1-winst), in Biella in groep C tegen Bayern München. Om 21 uur volgt dan het andere duel in deze groep tussen Arsenal (onder leiding van de nieuwe interimcoach Renée Slegers) en Valerenga. Dat duel gaat door in het Emirates Stadium in Londen.

Het aantal bezoekers voor het competitieduel tussen Juventus en AS Roma! Foto – (c) FIGC Femminile / Juventus

Alle wedstrijden zijn te zien via DAZN.

Youtube – DAZN Women’s Football

Voor nog meer over de 1ste speeldag in de UWCL ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share