Op woensdag 16 oktober 2024 stond op Sclessin met de vrouwelijke Classico tegen RSC Anderlecht de inhaalwedstrijd van de derde speeldag op het programma. Het was uitkijken of in tegenstelling tot de andere tegenstanders in deze competitie de vrouwelijke Rouches het wel vrouwelijk paars-wit moeilijk konden maken.

Mariam Abdulai Toloba was goed voor twee assists bij Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Mickael Marquet|

Al vroeg in de wedstrijd stond Standard echter op achterstand na een kopbaldoelpunt van Silke Vanwynsberghe na een perfecte voorzet vanop rechts van Sarah Wijnants (0-1, 4de minuut). RSC Anderlecht hield stand ook toen het een wel heel betwistbare strafschop moest toestaan want Aude Waldbillig, weliswaar iets te vroeg vertrokken, hield de poging van Noémie Gelders uit haar doel (36ste minuut). De doelvrouw van RSC Anderlecht, die lang een perfecte match keepte, ging dan bij een vrije trap van Shari Van Belle plots onder de bal door waarna die via Mariam Abdulai Toloba voor de voeten sprong van Loredana Humartus die van dichtbij niet twijfelde om met rechts binnen te trappen (1-1, 67ste minuut). Even later kwam Standard zelfs op voorsprong toen Welma Fon ploeggenote Mariam Abdulai Toloba de zestien instuurde en haar voorzet aan de tweede paal Amber Barrett bereikte waarna de Ierse de bal met links tegen de touwen trapte (2-1, 74ste minuut). Zou dit dan de eerste nederlaag van het seizoen worden voor RSC Anderlecht? Neen want Sarah Wijnants zorgde in de 82ste minuut voor opnieuw een perfecte voorzet vanop rechts waarop nu Luna Vanzeir aan de tweede paal attent reageerde en na een goeie balcontrole van dichtbij met rechts de bal hard tegen de touwen jaagde (2-2). Standard snoepte titelverdediger RSC Anderlecht dus als eerste punten af van titelverdediger RSC Anderlecht, dat zo niet langer met het maximum van de punten in de Women’s Lotto Super League staat.

De eindstand van de vrouwelijke Classico staat op het scorebord! Foto – (c) Sportpix.be / Mickael Marquet

***DIGEST

Women’s Lotto Super League – Inhaalwedstrijd 3de speeldag 2024/25;

Woensdag 16 oktober 2024 – Stade Maurice Defrasne, Luik;

Standard – RSC Anderlecht 2-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 4′ Silke Vanwynsberghe 0-1, 67′ Loredana Humartus 1-1, 74′ Amber Barrett 2-1, 82′ Luna Vanzeir 2-2.

Bijzonderheid: 36′ Aude Waldbillig (RSC Anderlecht) redt strafschop van Noémie Gelders (Standard).