Share

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2024 stonden er volledige speeldagen op het programma in de Women’s Lotto Super League, in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal en in de Interprovinciale reeksen Voetbal Vlaanderen A en B en ACFF! U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

Elke Van Gorp, hier samen met Luc Declercq, stopt met voetballen. Ze werd voor het duel tussen SV Zulte Waregem en Standard in de Elindus Arena in de bloemen gezet! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Eerste klasse – Speeldag 7:

Alles gespeeld op zaterdag 19 oktober 2024:

KAA Gent Ladies B – KSV Bredene 1-2;

DV Bilzen United – OH Leuven B 4-0;

VC Moldavo – FD Oostende 4-1;

SV Zulte Waregem B – FWS Woluwe 0-0;

RUS Loyers – Club Brugge B 2-2;

Standard B – KV Mechelen 1-3;

RSC Anderlecht B – FC Alken 6-1;

KVK Tienen – KRC Genk Ladies B 4-0;

Na 7 speeldagen staan KV Mechelen en het beloftenteam van SV Zulte Waregem bovenaan met 16 op 21. KSV Bredene en het beloftenteam van RSC Anderlecht hebben 15 op 21. KVK Tienen is 5de met 13 op 18, RUS Loyers heeft 13 op 21. Op de 14de plaats vinden we de beloftenteams van KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies met 3 op 21, FC Alken sluit de rij op de 16de plaats met 0 op 21.

***Interprovinciale VVA – Speeldag 6:

Gespeeld op vrijdag:

KVC De Toekomst Borsbeke – FD Oostende B 1-0;

VK Ninove – KHO Wolvertem Merchtem 3-0;

Gespeeld op zaterdag:

Cerkelladies Brugge – KdNS Heule 0-8;

RWDM Girls – Eendracht Mazenzele Opwijk 4-0;

RWDM Girls na hun overwinning thuis tegen Eendracht Mazenzele Opwijk! Foto – (c) YM / RWDM Girls

Bekijk een samenvatting dankzij BX Sport:

Website BX1.be – Sport

KVE Drongen – Leeuw Brucom 6-2;

Bosdam Beveren – Olsa Brakel 0-5;

Olsa Brakel blijft leider met het maximum van de punten 18 op 18. VK Ninove en KdNS Heule volgen op 2 punten, Bosdam Beveren en RWDM Girls hebben 5 punten achterstand op de leider. Onderaan is KVE Drongen 9de met 5 punten, Eendracht Mazenzele Opwijk en Leeuw Brucom hebben 3 punten, Cerkelladies Brugge is 12de en laatste met 1 punt op 18. De volgende speeldag is pas op vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2024.

***Interprovinciale VVB – Speeldag 7:

Gespeeld op vrijdag:

Sporting Hasselt – K. Lierse SK 8-3;

KFC Herent – VVC Brasschaat 5-0;

Gespeeld op zaterdag:

KVK Svelta Melsele – Patro Eisden MM Ladies 0-1;

Gespeeld op zondag:

K. Olympia Wijgmaal – KV Mechelen B 1-0;

Miecroob Veltem – K. Loenhout SK 1-5;

Kontich en Moldavo B bye;

KFC Herent is leider met 16 op 18, Patro Eisden MM Ladies is de eerste achtervolger met 13 op 15. Sporting Hasselt is derde met 12 op 15, K. Loenhout SK heeft 12 op 18. KVK Svelta Melsele is vijfde met 10 op 15. Onderaan is K. Lierse SK 9de met 5 op 21, Olympia Wijgmaal won voor het eerst en het is nu 10de met 4 op 15. De beloftenteams van KV Mechelen en VC Moldavo hebben allebei 1 op 18. In deze reeks is er op woensdag 23 oktober 2024 een inhaalduel van speeldag 5 tussen Sporting Hasselt en K. Loenhout SK. Volgend weekend staat er een competitiespeeldag op het programma.

***Interprovinciale ACFF – Speeldag 5:

Alles gespeeld op zaterdag:

CS Pays Vert Ostiches-Ath – ASE De Chastre 2-0;

FWS Woluwe B – RFC de Liège 1-3;

RFC de Liège na de winst op bezoek bij het beloftenteam van FWS Woluwe! Foto – (c) RFC Liège Dames

Sibret – RCS Sart-Tilman 7-5;

Sp. de Charleroi – R. Union SG 2-1;

Ren. AEC Mons Ladies – RAS Jodoigne 3-0;

Ren. AEC Mons Ladies na de winst thuis tegen RAS Jodoigne! Foto – (c) Les Ladies du RAEC Mons

RAAL La Louvière Women – FC Irlande Auderghem 5-0;

Het vrouwenteam van La Louvière heeft ook nog altijd het maximum! Foto – (c) RAAL Women

Ren. AEC Mons Ladies en RAAL La Louvière Women hebben allebei nog het maximum van de punten 18 op 18! Sibret is derde met 14 op 18. Onderaan hebben we vanaf plaats 9 het duo RCS Sart-Tilman en R. Union SG met 2 op 18, RAS Jodoigne en FC Irlande Auderghem hebben 1 op 15! Op zondag 27 oktober 2024 volgt de inhaalwedstrijd tussen RAS Jodoigne en FC Irlande Auderghem! De volgende volledige speeldag is in het weekend van zaterdag 9 november 2024.

***Women’s Lotto Super League – Speeldag 7:

Alles gespeeld op zaterdag 12 oktober 2024:

SV Zulte Waregem – Standard 0-1;

Club YLA – RSC Anderlecht 2-1;

Bekijk een samenvatting dankzij Mauve TV:

KVC Westerlo – KRC Genk Ladies 1-3;

OH Leuven Women – KAA Gent Ladies 5-0;

OH Leuven Women blijft leider met nu 19 op 24, RSC Anderlecht is niet langer ongeslagen. Het heeft na de eerste verliesbeurt als tweede 16 op 21. KVC Westerlo Ladies is nog altijd derde maar nu met 15 op 24. Standard heeft op de vierde plaats 14 op 24, KRC Genk Ladies won voor de derde keer dit seizoen en staat op de vijfde plaats met 10 op 24. Club YLA klom naar de stuntoverwinning thuis tegen de titelverdediger naar plaats 6 met nu 9 op 24. KAA Gent Ladies zakt naar de 7de plaats met nu 7 op 24. SV Zulte Waregem blijft ondanks een goeie prestatie tegen Standard achtste en laatste met nu 0 op 24.

Standard won voor het tweede jaar op rij met 0-1 in de Elindus Arena! Nadège François zorgde voor de winfie bij de vrouwelijke Rouches! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***In Nederland maakte Feyenoord met Ella Van Kerkhoven (*) (na 74 minuten vervangen door Jada Conijnenberg), Jarne Teulings (na 65 minuten vervangen door Amber Verspaget) en Esther Buabadi (na 65 minuten ingevallen voor Romée van de Lavoir) een einde aan het maximum van competitieleider Ajax. Het bleef op Sportcomplex Varkenoord 0-0 dankzij enkele fantastische reddingen van doelvrouw Cynthia Weimar! Door dat gelijkspel van Ajax is FC Utrecht met Femke Bastiaen in doel nu alleen leider met het maximum van de punten in Nederland. FC Utrecht won met 4-3 tegen ADO Den Haag en het heeft zo 12 op 12. Voor de bezoekers lukte Lobke Loonen (ex-KAA Gent Ladies) 2 goals! PSV met Nicky Evrard in doel won thuis tegen PEC Zwolle met 4-0 en het telt nu evenveel punten als Ajax. Lore Jacobs mocht na 62 minuten invallen voor de Zwitserse Riola Xhemaili. Titelverdediger FC Twente won met 1-2 op bezoek bij Telstar dankzij o.a. een goal van Nikée van Dijk (ex-OH Leuven Women). 

Bekijk de samenvatting dankzij AJAX TV:

Lees nog meer hierover via:

Website Ajax Vrouwen

***In Italië eindigde de topaffiche tussen Inter en Juventus op 0-0. Het was geen leuke dag voor enkele nieuwe gezichten bij beide teams. Tessa Wullaert mocht na 59 minuten invallen voor Anna Maria Serturini, Marie Detruyer mocht na 75 minuten invallen voor Martina Tomaselli, de Deense Amalie Vangsgaard (ex-PSG) mocht eveneens na 75 minuten invallen voor Cristiana Girelli en de Zwitserse Alisha Lehmann (ex-Aston Villa) mocht pas na 85 minuten invallen voor Sofia Cantore, die haar 100ste wedstrijd voor Juventus speelde. Het team van coach Gianpiero Piovani snoepte dus wel de eerste punten af van het team van coach Massimiliano Canzi, dat wel leider blijft met nu 19 op 21. Fiorentina 18 op 21, Inter 15 op 21 en AS Roma, dat met 2-1 won tegen AC Milan, 12 op 21. Sassuolo met Davina Philtjens en Kassandra Missipo in de basis en Elena Dhont die na 58 minuten mocht invallen voor Valentina Gallazzi verloor thuis tegen Como met 2-4. Sassuolo staat na 7 speeldagen 10de en laatste met 1 punt op 21!

Bekijk een samenvatting van Inter – Juventus met dank aan FIGC Femminile TV:

Lees nog meer over deze speeldag via:

Website FIGC

Lees nog meer hierover via:

Website Bianconeranews.it

En via:

Website FC Inter 1908

***Ook in Frankrijk eindigde de topaffiche tussen Paris FC en titelverdediger Olympique Lyonnais op 0-0 waardoor PSG, dat op vrijdagavond thuis met 2-1 won tegen Fleury, voorlopig alleen leider wordt met 15 op 15. Lyon volgt nu op 2 punten. Eveneens op vrijdagavond verloren Lisa Lichtfus en Silke Demeyere, die allebei de volledige wedstrijd speelden, thuis met Le Havre in het Stade Océane tegen Montpellier. Het werd 0-1 dankzij een doelpunt van Nina Ngueleu (65ste minuut).

U kan Le Havre – Montpellier herbekijken dankzij FFF TV / Arkema Première Ligue:

***In Engeland tenslotte stond Sari Kees aan de aftrap in het King Power Stadium voor de thuiswedstrijd tegen Everton met Justine Vanhaevermaet. Leicester City won voor het eerst in deze competitie dankzij een vroeg doelpunt van de Japanse Yuka Momiki (1-0, 8ste minuut). Janice Cayman mocht na 54 minuten invallen voor centrumspits Ruby Mace, Justine Vanhaevermaet kopte kort voor tijd de gelijkmaker nipt naast het doel!

Bekijk de winst van Leicester City tegen Everton dankzij Barclays WSL:

Yana Daniëls bleef op de bank in het duel tussen Liverpool en de nieuwe topklasser Crystal Palace. Het werd daar 1-1. Amber Tysiak verloor met West Ham United het Londense derby thuis tegen Arsenal. Het werd 0-2 na doelpunten van Mariona Caldentey (op strafschop in de 70ste minuut na een lichte fout van Amber Tysiak op Stina Blackstenius) en van de Zweedse aanwinst Rosa Kafaji (0-2, 89ste minuut).

Bekijk de samenvatting van West Ham United – Arsenal dankzij Barclays WSL:

Drie teams zijn nog ongeslagen in deze competitie. Manchester City, dat thuis met 2-1 won tegen Aston Villa (goals van Lauren Hemp en Jill Roord nadat de Braziliaanse Gabi Nunes Villa op voorsprong bracht), blijft leider met 13 op 15.

Bekijk de samenvatting van Manchester City – Aston Villa met dank aan Barclays WSL:

Chelsea heeft na de 5-2-thuiswinst op Kingsmeadow tegen Tottenham nog het maximum met 12 op 12. De Zweedse Johanna Rytting Kaneryd was de speelster van de wedstrijd met 2 goals en 1 assist.

Bekijk de samenvatting van Chelsea – Tottenham met dank aan Barclays WSL:

Manchester United tenslotte moest voor het eerst punten afstaan op bezoek in het Amex Stadium van Brighton & Hove Albion waar het op zaterdagmiddag niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel. Man United, dat vorig seizoen de Engelse beker won, heeft 10 op 12!

Bekijk de samenvatting van Brighton – Manchester United dankzij Barclays WSL:

Bekijk foto’s van de achtste speeldag in de Women’s Lotto Super League via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 

Ella van Kerkhoven tekende samen met een 100-tal andere speelsters een open brief gericht aan FIFA! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

 
(*) Nog meegeven dat Ella Van Kerkhoven samen met een 100-tal andere profvoetbalsters in een open brief eisten dat de FIFA Aramco, een oliegigant uit Saudi Arabië, als sponsor laat vallen en dat op humanitaire en milieugronden. Ze noemen de samenwerking ‘een middelvinger naar het vrouwenvoetbal’!
 
Meer hierover kan U lezen in een artikel van collega Samindra Kunti via:
 
 
 
Share