Het Braziliaanse Corinthians uit Sao Paulo heeft op zaterdag 19 oktober 2024 in het Estadio Defensores del Chaco van Asuncion in Paraguay voor de vijfde keer in de voorbije acht jaar en voor het tweede jaar op rij de Libertadores Feminina gewonnen. Het versloeg in de finale Independiente Santa Fe uit Colombia!

De twee doelpuntenmakers in de finale: Vic Albuquerque (links) en Erika (rechts)! Foto – (c) Corinhtians Futebol Feminino

Corinthians kwam in deze finale, de 16de sinds de competitie in 2009 in het leven geroepen werd, iets over het kwartier op voorsprong via Vic Albuquerque die scoorde van in de zestien met de linkervoet na een assist van Carol Nogueira (1-0, 17de minuut). Bijna halfweg de tweede helft was het de inmiddels 36-jarige Erika die de eindstand op het bord zette toen ze een vrije trap van Yasmim tegen de netten kopte (2-0, 65ste minuut). Corinthians volgt op de erelijst zichzelf op want het won vorig jaar in Colombia deze finale met 1-0 tegen Palmeiras!

Bekijk een samenvatting van de finale van de editie 2024 met een bijzonder enthousiaste commentator dankzij Meu Timao:

Bekijk ook nog de overhandiging van de trofee dankzij Meu Timao:

Nog meegeven dat in de wedstrijd voor de derde plaats het Argentijnse Boca Juniors de betere was tegen Dragonas IDV uit Ecuador. Ook in dat duel was de eindstand 2-0. Beide doelpunten vielen in de eerste helft en werden gescoord door Kishi Nunez (1-0, 14de minuut) en Vanina Preininger (2-0, 24ste minuut).

Bekijk een samenvatting van de wedstrijd voor de derde plaats via CONMEBOL Libertadores:

Als U de finale nog eens helemaal wil herbekijken dan kan dat hier via CONMEBOL Libertadores:

Nog meegeven dat Gabi Zanotti (Corinthians) topschutster werd van deze editie 2024 met 5 doelpunten terwijl Erika verkozen werd tot speelster van de wedstrijd in de finale. Voor de volledigheid de volgende editie van de Libertadores Feminina, de tegenhander van de Europese UEFA Women’s Champions League, wordt in 2025 in Argentinië gespeeld.