Terwijl Rode Duivels Eden Hazard (met een mooie dribbel voor Chelsea tegen Arsenal) en Romelu Lukaku (met 4 doelpunten voor Everton tegen Bournemouth) schitterden in de Premier League stond in het Fallonstadion van Woluwe de topper in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma tussen Fémina White Star Woluwe en het beloftenteam van KAA Gent Ladies.

Het team van trainer Farid Goreishvand toonde in Woluwe wat mooi gestructureerd voetbal kan zijn en het werd uiteindelijk een verdiende overwinning met 3 mooie doelpunten van Summer Rogiers (0-1, 36ste minuut), Emma Van Britsom (0-2, 49ste minuut) en Sylvana Tieleman (0-3, 63ste minuut). FWS Woluwe moet zich dringend herpakken wil het dit team nog van de titel in de eerste klasse houden!

DV Famkes Merkem was vrij en kon dus niet dichterbij komen en dat deed ook Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage niet want het verloor thuis tegen VC Moldavo. USGTH liep nog voor het halfuur tot 2-0 uit dankzij doelpunten van Anais Autem op aangeven van Celine Cornez (1-0, 23ste minuut) en van Celine Cornez nu op aangeven van Anais Autem (2-0, 27ste minuut). Jacqueline Van Velthoven zorgde echter vijf minuten later met een vrije trap voor de aansluitingstreffer 2-1, 32ste minuut) en op slag van rust bracht Steffi Van Den Broek de bordjes op gelijke hoogte (2-2, 44ste minuut). Vier minuten voor tijd bezorgde Jacqueline Van Velthoven de bezoekers de volle buit (2-3, 86ste minuut).

Ook het beloftenteam van Standard zag een einde komen aan een lange reeks overwinningen. Na een 21 op 21 liep het op bezoek bij SV Zulte Waregem, de halve finalist in de Beker van België, fout. De thuisploeg liep tot 2-0 uit via Anke De Vos (voor de rust) en Julie Devos (in de tweede helft). Karlijn Knapen kon met een kopbal de Luikse eer redden (2-1).

Kontich, dat het moest doen zonder de spitsen Lucinda Michez en de geel geschorste Chiara Wielockx, hield lange tijd de 0-0 op het bord thuis tegen Tongeren maar Anke Huybrechts moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven op een afstandschot van Ilke Plaisir in de winkelhaak (0-1). Jennifer Waeckens verdubbelde de voorsprong voor de bezoekers na slecht uitverdedigen van de thuisploeg (0-2).

Dames VK Egem liep al vroeg een achterstand op tegen VC Dames Eendracht Aalst. Marijke Callebaut trapte de mooi met het hoofd klaargelegde bal tegen de netten (0-1, 7de minuut). Met een counter over de linkerflank wordt het een kwartier later al 0-2 via Laurane Petit (22ste minuut). De thuisploeg speelt een betere tweede helft maar het wist enkel kort voor het uur te scoren via Charlotte Laridon (1-2, 58ste minuut).

Vreugde bij Massenhoven na de winst tegen het beloftenteam van RSC Anderlecht! Foto – (c) JBMH

Het beloftenteam van RSC Anderlecht leek op bezoek bij Massenhoven op weg naar winst. Bij de rust stond het 1-2 voor na een dubbel van Henriette Awete (0-1 en 1-2) met tussenin een tegendoelpunt van Laure De Wolf (1-1). Op het uur kwam Massenhoven langszij via Jolien Baeten (2-2) en zeven minuten voor tijd lukte Selina Gijsbrechts uiteindelijk het winnende doelpunt voor Massenhoven met een afstandschot onder de deklat binnen (3-2).

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 17de speeldag in eerste klasse:

1ste klasse – 17de speeldag:
SV Zulte Waregem – Standard B 2-1 (1-0);
Doelpunten: Anke De Vos 1-0, Julie Devos 2-0, Karlijn Knapen 2-1.

FWS Woluwe – KAA Gent Ladies B 0-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 36′ Summer Rogiers 0-1, 49′ Emma Van Britsom 0-2, 63′ Sylvana Tieleman 0-3.

Dames VK Egem – VC Dames E. Aalst 1-2 (rust: 0-2);
Doelpunten: 7′ Marijke Callebaut 0-1, 22′ Laurane Petit 0-2, 58′ Charlotte Laridon 1-2.

USGTH – VC Moldavo 2-3 (rust: 2-2);
Doelpunten: 23′ Anais Autem 1-0, 27′ Celine Cornez 2-0, 32′ Jacqueline Van Velthoven 2-1, 44′ Steffi Van Den Broek 2-2, 86′ Jacqueline Van Velthoven 2-3.

Kontich – Tongeren 0-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: Ilke Plaisier 0-1, Jeniffer Waeckens 0-2.

Massenhoven – RSC Anderlecht B 3-2 (rust: 1-2);
Doelpunten: 20′ Henriette Awete 0-1, 21′ Laure De Wolf 1-1, 44′ Henriette Awete 1-2, 60′ Jolien Baeten 2-2, 83′ Selina Gijsbrechts 3-2.