Share

Nog geen 24 uur nadat Tessa Wullaert als eerste Belgische speelster de Gouden Schoen van Het Laatste Nieuws ontving tijdens het gala in Lint heeft ze nu ook haar overeenkomst bij haar Duitse club VfL Wolfsburg met een jaar verlengd tot en met 30 juni 2018!

Er waren uiteraard wel een aantal clubs die de succesvolle Belgian Red Flame aan hun kern wilden toevoegen maar de assistenkoningin van het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam wilde absoluut verder gaan in Duitsland bij VfL Wolfsburg. De gesprekken daarover liepen al van voor de jaarwisseling en niemand twijfelde nog aan een verlengd verblijf maar het was uiteraard nog wachten tot de Duitse bekerwinnaar het ook officeel zou bekendmaken. Nu Tessa Wullaert na de Sparkle 2015 ook de Gouden Schoen 2016 won kan ze zich verder concentreren op het vervolg bij VfL Wolfsburg, dat nu zondag 12 februari 2017 in de vrouwelijke Bundesliga al begint met een inhaalwedstrijd op bezoek bij FF USV Jena, de club van de Belgische doelvrouw Justien Odeurs die na een meniscusoperatie wel herstellende is maar nog niet speelklaar voor dat duel.

Net nadat Tessa Wullaert overigens in België de Gouden Schoen had gewonnen stond ook nog de loting van de kwartfinales van de Duitse beker (DFB-Pokal der Frauen) op het programma bij de Duitse zender ARD. Alsof de dubbele ontmoeting met titelverdediger Lyon en de Amerikaanse ster Alex Morgan nog niet zwaar genoeg is voor de maand maart kwam daar nu nog een topper bij. Wil VfL Wolfsburg ook in 2017 de Duitse beker winnen dan moet het op woensdag 15 maart 2017 voorbij Bayern München. Zanger Mark Forster en Stefan Kuntz, de trainer van de Duitse U21-mannen, zorgden voor deze affiche die in het Stadion an der Grünwalder Strasse in München zal gespeeld worden! Eerder op de maand is Tessa Wullaert met de Belgian Red Flames voor de tweede keer aanwezig op de Cyprus Women’s Cup 2017 waar 4 oefenwedstrijden op het programma staan.

Luister ook naar Tessa Wullaert na het winnen van de Gouden Schoen 2016 in Lint bij Vrouwenteam TV:


Lees meer over de contractverlenging voor Gouden Schoen 2016 Tessa Wullaert:

Website VfL Wolfsburg

Lees nog meer over de Gouden Schoen 2016:

Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Share