Share

KAA Gent staat voor een enorm spannende week zowel met de Ladies als met het team van trainer Hein Vanhaezebrouck. KAA Gent Ladies probeert nu vrijdag in de titelrace te blijven, de Buffalo’s spelen zondag een belangrijke wedstrijd op weg naar mogelijke play-offs.

De Ghelamco Arena krijgt nu donderdag 16 februari 2017 voor het eerst een team uit de Premier League op bezoek! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het begint echter nu donderdag 16 februari 2017 al voor KAA Gent als in de Ghelamco Arena in het kader van de 1/16de finales van de UEFA Europa League Tottenham Hotspur uit de Premier League op bezoek komt. Het team van de Rode Duivels Toby Alderweireld, de geblesseerde Jan Vertonghen en Moussa Dembélé, staat na het verlies op Liverpool afgelopen zaterdag op een 2de plaats met 50 punten in het Premiership. Dat zijn er 10 minder dan leider Chelsea. Het is voor het eerst dat een team uit Engeland zal aantreden in de Ghelamco Arena nadat eerdere Europese tegenstanders uit Frankrijk (Lyon), Spanje (Valencia), Rusland (Zenit), Duitsland (VfL Wolfsburg), Roemenië (Viitorul Constanta), Macedonië (FK Shkendija 79), Turkije (Konyaspor), Portugal (Braga) en Oekraïne (Shakhtar Donetsk) kwamen. De aftrap is al om 19 uur!

Op vrijdag 17 februari 2017 is het dan de beurt aan de KAA Gent Ladies van trainer Dave Mattheus om in Oostakker hun 2de plaats te verdedigen in de Belgische Super League tegen RSC Anderlecht, dat het voorbije weekend de topaffiche thuis tegen Standard verloor 2-3. Afspraak daarvoor is om 20u30 in het PGB-stadion van Oostakker.

Foto – (c) KAA Gent Ladies!

Op zaterdag 18 februari 2017 staat in de Neptunuskantine in Wondelgem voor de 5de keer de traditionele Ladies of Ghent Quiz op het programma. De start van de Quiz is om 19u30 en de deelname kost 16 euro per ploeg (van 4 deelnemers). 32 ploegen in totaal gaan duelleren op de prestigieuze titel!

Inschrijven kan nog via:
KAA Gent Ladies Quiz 2017

Op zondag 19 februari 2017 gaan de Buffalo’s vervolgens op de 27ste speeldag in de Jupiler Pro League op bezoek bij Standard waar punten halen nodig zal zijn wil KAA Gent nog in Play-Off 1 terechtkomen. Dat duel wordt om 14u30 op Sclessin gespeeld.

Voor meer over de Super League:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share