Share

Het eerste duel van de Belgian Red Flames tegen Zwitserland wordt op woensdag 1 maart 2017 om 17u30 lokale tijd, dat is 16u30 bij ons, gespeeld in het Makareio Stadion in Nicosia. Dat was tot 1999 het grootste stadion op het eiland tot het GSP Stadion gebouwd werd. In dat GSP Stadion speelt Apoel Nicosia, de komende tegenstander van RSC Anderlecht in de UEFA Europa League op woensdag 9 maart 2017. Ook de Rode Duivels stonden daar recent al enkele keren aan de aftrap net als KSV Roeselare in de Intertoto Cup en Club Brugge in de UEFA Cup!

Het Makareio Stadion is een stadion dat gebouwd werd in 1978 in Makedonitissa, een voorstad van Nicosia, met 16.000 zitplaatsen en waar nu voetbal gespeeld wordt door Ethnikos Assias Football en door Digenis Morphou, clubs uit lagere divisies. Het is ook een stadion met een atletiekpiste rond het veld wat het voor voetbalfans niet meteen gezellig maakt. Als het zou regenen is er bovendien ook geen bescherming voor de toeschouwers. Ook op maandag 6 maart 2017 spelen de Belgian Red Flames in dit stadion maar dan vroeger op de dag en tegen Noord-Korea!

Dit is het programma van de Belgian Red Flames in Cyprus:
01/03/2017: België – Zwitserland (16u30 Belgische tijd, Makareio Stadion, Nicosia);
03/03/2017: Italië – België (16u30 Belgische tijd, A. Papadopoulos, Larnaca) ;
06/03/2017: Noord-Korea – België (13u30 Belgische tijd, Makareio Stadion, Nicosia);
08/03/2017: Finale of wedstrijd voor de 3de tot en met de 11 en 12de plaats!

Dit is de volledige selektie van 24 namen in alfabetische volgorde volgens positie op het veld:

Doel:
Nicky Evrard (KAA Gent Ladies), Diede Lemey (RSC Anderlecht), Sofie Van Houtven (KRC Genk Ladies);
Verdediging:
Imke Courtois (Standard), Maud Coutereels (Lille OSC), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Nicky Van Den Abbeele (RSC Anderlecht), Lorca Van De Putte (Kristianstads DFF), Sarah Wijnants (Standard), Aline Zeler (Standard).
Middenveld:
Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Lenie Onzia (FC Twente), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies), Sara Yüceil (Olympique de Marseille).
Aanval:
Jassina Blom (SC Heerenveen), Janice Cayman (Montpellier), Jana Coryn (Lille OSC), Davina Philtjens (Ajax Amsterdam), Tine Schryvers (Kristianstads DFF), Davinia Vanmechelen (Standard), Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg).

* Gouden Schoen Tessa Wullaert zal volgens collega Pieter Jan Calcoen van Het Laatste Nieuws uit voorzorg niet aantreden in het duel tegen Zwitserland. Ze heeft last van een tik die ze afgelopen zondag in Leverkusen – Wolfsburg op de rechterenkel kreeg. De bondscoach Ives Serneels en de Gouden Schoen zelf willen met de drukke kalender in het vooruitzicht geen risico’s nemen!

Luister naar Tessa Wullaert over dat drukke programma in maart 2017:

Alexandra Popp, die met Duitsland naar de VS afreisde voor de She Believes Cup tegen wereldkampioen VS, Frankrijk en Engeland maakte in een interview afgelopen zondag in Leverkusen ook kort even een vergelijking tussen Tessa Wullaert en Femke Maes waarmee ze in het verleden ook nog samenspeelde bij Duisburg.

Luister naar Alexandra Popp (VfL Wolfsburg & Duitsland):

Voor meer over de Belgian Red Flames ga naar:
Fb Belgian Red Flames

Voor nog meer over de Cyprus Women’s Cup 2017:
Cyprus Women’s Cup 2017

Wil U alle scores van de wedstrijden op de Cyprus Women’s Cup live volgen dan kan U hier terecht:
Futbol24.com

Share