Share

Fatmire ‘Lira’ Alushi heeft 15 maanden na de geboorte van haar zoontje beslist om te stoppen met voetballen. De voormalige ploeggenote van Femke Maes bij FCR 2001 Duisburg, maakte dat op dinsdag 28 februari 2017 bekend.

Fatmire Bajramaj kwam als vluchtelinge uit Kosovo in Duitsland aan (in haar boek ‘Mein Tor ins Leben’ vertelt ze daarover) en werd daar wereldwijd bekend als technisch begaafd voetbalster. Ze werd met Duitsland wereldkampioene in 2007 in China en later ook Europees kampioene in 2009 in Finland en in 2013 in Zweden! Met FCR Duisburg won ze de UEFA Women’s Cup (2009) en met Turbine Potsdam de UEFA Women’s Champions League in 2010 tegen Olympique Lyonnais! Later speelde ze nog voor 1.FFC Frankfurt en Paris Saint-Germain waar ze in 2015 na de UWCL-finale bekendmaakte dat ze zwanger was. Na haar huwelijk met Enis Alushi, ook een voetballer, verliet ze Duitsland inmiddels voor het Israelische Haifa waar haar echtgenoot speelt bij Maccabi Haifa. Zelf vond ze geen team meer om haar carrière verder te zetten. “Het was een moeilijke beslissing”, zo liet ze nog weten bij haar afscheid!

Lees nog meer hierover via:

rp-online.de

Lees meer over haar boek:

Amazon – Boek Lira Alushi

Share