Op de 2de speeldag in de Algarve Cup noteerden we opnieuw verschillende resultaten voor de tegenstanders van de Belgian Red Flames op het toekomende EK 2017 in Nederland.

Allereerst was er het opmerkelijke verlies van Noorwegen in groep B tegen Spanje. Het team dat op zaterdag 8 april 2017 in Eupen tegen de Belgian Red Flames komt oefenen won met maar liefst 3-0! Alle doelpunten in Parchal vielen voor de rust met eerst een owngoal van Maria Thorisdottir (25ste minuut) en vervolgens succesvolle pogingen van Jennifer Hermoso (39ste minuut) en Olga Garcia (41ste minuut). Japan won in diezelfde groep op de 2de speeldag met 2-0 tegen Ijsland dankzij een dubbel van Yui Hasegawa (1-0, 11de minuut en 2-0, 15de minuut).

Ook in groep C noteerden we een nederlaag voor een opponent van de Belgian Red Flames. Nederland verloor in Vila Real de Santo Antonio met 2-3 tegen Australië dat bij de rust dankzij 2 doelpunten van Emily Gielnik (16de en 30ste minuut) en eentje van Alanna Kennedy (45ste minuut) al met 0-3 voor stond. In het laatste kwartier van de tweede helft kwam Nederland nog terug met goals van Vivianne Miedema (1-3, 75ste minuut) en Sherida Spitse (2-3, 79ste minuut). In het andere duel tussen China en Zweden bleef het 0-0.

In groep B was er ruime winst voor Denemarken tegen gastland Portugal. Het werd maar liefst 6-0 voor de allereerste tegenstander van de Belgian Red Flames op het toekomende EK nadat het bij de rust al 4-0 stond. De Deense doelpunten in Parchal werden gescoord door achtereenvolgens Stine Larsen (1ste minuut) 33′, Line Jensen (9de minuut), Sanne Troelsgaard (25ste minuut), Stine Larsen (33ste minuut), Katrrine Veje (59ste minuut) en Sanne Troelsgaard (69ste minuut). Canada won het andere duel tegen Rusland met 2-1. Sophie Schmidt (10de minuut) en Christine Sinclair (26ste minuut) brachten de titelverdediger 2-0 voor. Daria Makarenko redde kort voor het uur de Russische eer (2-1, 58ste minuut).