Op vrijdag 3 maart 2017 werd de tweede speeldag op de Cyprus Women’s Cup afgewerkt. De Belgian Red Flames wonnen tegen Italië met ruime cijfers en nemen dankzij hun allereerste overwinning op dat eiland de leiding in groep A!

De fans van de Belgian Red Flames die de livestream op You Tube van de Italiaanse Voetbalbond FIGC konden bekijken beleefden een geweldige namiddag. België won in Larnaca immers voor de allereerste keer een wedstrijd op de Cyprus Women’s Cup! De Belgian Red Flames kwamen nochtans eerst op achterstand tegen Italië na een doelpunt van Daniela Sabatino 1-0 (10de minuut) maar nauwelijks een minuut later stonden de bordjes opnieuw gelijk. Justine Vanhaevermaet werd in de grote rechthoek foutief afgestopt door Sara Gama en Gouden Schoen Tessa Wullaert trapte de strafschop feilloos binnen (1-1, 11de minuut). Zes minuten voor de rust profiteerde Elien Van Wynendaele na een pass op Tessa Wullaert van foutief wegwerken in de Italiaanse verdediging. De speelster van KAA Gent Ladies profiteerde optimaal en trapte alleen voor de Italiaanse doelvrouw de bal tegen de netten met de linkervoet (1-2, 39ste minuut). Na de rust hield België stand, meer zelfs het bouwde de voorsprong verder uit met een prachtig afstandschot met links van een goeie 30 meter van Maud Coutereels, de linksachter die tegenwoordig bij het Franse Rijsel speelt (1-3, 65ste minuut). En het hield niet op want iets minder dan 10 minuten voor tijd gaf Tessa Wullaert voor vanop rechts en daar sprong de ingevallen Davina Philtjens in haar 50ste interland voor België hoger dan haar Italiaanse opponente om het vierde doelpunt van de Belgian Red Flames binnen te koppen (1-4, 81ste minuut). Daar bleef het bij. De Belgian Red Flames spelen nu maandag 6 maart 2017 tegen Noord-Korea voor een plaatsje in de finale van de Cyprus Women’s Cup. Hopelijk kan ook de KBVB nu een livestream via You Tube organiseren zodat de vele fans van de Belgian Red Flames dat allemaal rechtstreeks kunnen meemaken! Ook nog melden dat Zwitserland eerder op de dag won tegen Noord-Korea met 1-0 dankzij een late goal van Rahel Kiwic (88ste minuut).

Dit waren alle uitslagen op de 2de speeldag in de Cyprus Women’s Cup:

Zwitserland – Noord-Korea 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 88′ Rahel Kiwic 1-0.

Italië – België 1-4 (rust: 1-2);
Doelpunten: 10′ Daniela Sabatino 1-0, 11′ Tessa Wullaert 1-1 op strafschop, 39′ Elien Van Wynendaele 1-2, 65′ Maud Coutereels 1-3, 81′ Davina Philtjens 1-4.