Share

De deelname van de Belgian Red Flames aan de Cyprus Women’s Cup is er eentje met gevolgen. Tal van speelsters liepen tijdens de oefenstage en de 3 wedstrijden blessures op. Een klein overzicht om het toch nog een beetje te kunnen volgen.

Er was allereerst Tine Schryvers (Kristianstads DFF) die zich na de eerste training blesseerde aan de rechtervoet. Het gevolg was dat ze samen met doelvrouw Diede Lemey (RSC Anderlecht), die voor schoolverplichtingen eerder terug naar België kwam en vervangen werd door Lisa Lichtfus van Standard, op het vliegtuig stapte. Hoe het verder moet met Tine Schryvers en of er eventueel een operatie nodig is valt nog af te wachten. Meer details zijn nog niet bekend, tijd zal wellicht raad brengen.

Voor de opwarming van Noord-Korea – België op maandag 6 maart 2017 liep Nicky Evrard, de doelvrouw van KAA Gent Ladies, een verrekking op aan de schuine buikspieren. Het is nog niet duidelijk hoelang zij niet beschikbaar zal zijn.

Lorca Van De Putte (Kristianstads DFF) viel in de eerste helft van Noord-Korea – België op maandag 6 maart 2017 uit met pijn in de kuit. In Het Laatste Nieuws van dinsdag 7 maart 2017 sprak collega Jan-Pieter Calcoen dat het mogelijk om een scheur ging. Ook hier dus valt het af te wachten hoe het verder moet.

Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht) tenslotte viel op het einde van de wedstrijd tegen Noord-Korea uit na een contact in de middencirkel. Ze moest met een draagberrie van het veld geholpen worden. Volgens Jan-Pieter Calcoen van Het Laatste Nieuws is de mediale band van de rechterknie geraakt. Een operatie is in elk geval noodzakelijk en het seizoen voor de speelster van RSC Anderlecht is voorbij net als het EK. Justine Vanhaevermaet liet immers zopas op haar Facebookaccount het volgende weten “Helaas out voor het EK met de Red Flames en het einde van het seizoen met RSC Anderlecht door een blessure. Ik kom sterker terug!”

Deze redactie wenst uiteraard alle geblesseerde Belgian Red Flames een voorspoedig herstel toe!

De Belgian Red Flames spelen op woensdag 8 maart 2017 om 14u30 lokale tijd, 13u30 bij ons, in het GSZ stadion van Larnaca nog het duel met de 7de plaats als inzet tegen Oostenrijk!

Lees nog meer over de Cyprus Women’s Cup 2017:
Vrouwenteam.be

Share