Op zaterdag 24 oktober 2015 werd de 8ste speeldag in eerste klasse afgewerkt. Het was een speeldag met 30 doelpunten, 3 thuisoverwinningen, 3 clubs die een uitwedstrijd wonnen en 2 teams die de punten deelden.

De topper stond in Wondelgem op het programma tussen KAA Gent Ladies B en DV Famkes Merkem. De thuisploeg begon aan de wedstrijd met 2 punten voorsprong maar het waren de bezoekers die via Sofie Huyghebaert de leiding namen (0-1). Dankzij goals van Marie Minnaert (1-1), Elke Van De Sompel (2-1) en Annelien Van Gansbeke (3-1) nam het tweede team van de vrouwelijke Buffalo’s vervolgens een optie op de overwinning maar Laure Delheye bracht nog voor de rust de spanning terug (3-2). Mariam Abdulai Toloba zorgde vervolgens in de tweede helft voor de uiteindelijke 4-2.

Standard B, na het verrassende thuisverlies tegen Moldavo teruggevallen naar de derde plaats in de stand, ging op bezoek bij Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Een uitstekend spelende Sarah Wijnants opende even voor het halfuur de score vanop de strafschopstip nadat ze eerder in de zestien foutief onderuit gehaald werd (0-1, 27ste minuut) maar er was nauwelijks afgetrapt of de bordjes stonden opnieuw gelijk. Megane Vos zorgde voor het doelpunt van de thuisploeg (1-1, 28ste minuut). Even over halfweg de tweede helft was het dan opnieuw Sarah Wijnants die scoorde, haar tweede doelpunt van de namiddag (1-2, 68ste minuut). Twee minuten na de 1-2 lukte Madison Waegenaire, normaal gezien doelvrouw, dan een huzarenstukje. Pas op het veld gekomen in de plaats van Sonia Fernandez Infantes (66ste minuut), kopte ze een voorzet met het hoofd raak (1-3, 70ste minuut). Daarna volgden nog twee strafschoppen voor Standard B. Caroliena Wolters trapte binnen (1-4, 77ste minuut) maar Madison Waegenaire was vanop de stip minder succesvol dan met het hoofd!

De Amerikaanse Carla Arbulu, hier in actie tegen OH Leuven B, zorgt terug voor diepgang bij FWS Woluwe. Foto - MamPict

De Amerikaanse Carla Arbulu, hier in actie tegen OH Leuven B, zorgt terug voor diepgang bij FWS Woluwe. Foto – MamPict

Fémina White Star Woluwe staat inmiddels naast DV Famkes Merkem op de derde plaats met 16 punten na de 5-1-overwinning thuis tegen OH Leuven B. De wedstrijd was nauwelijks begonnen of Allison Verhoeven scoorde al voor White Star (1-0, 1ste minuut). Nauwelijks twee minuten later zorgde Jolien Van Doren met een vrije trap van ruim dertig meter (de bal werd niet meer aangeraakt) voor de gelijkmaker (1-1). Aan dit tempo waren we op weg naar een doelpuntenfestival. Even over het kwartier lukte Valérie Jansen dan een mooi doelpunt (2-1, 16de minuut) vooraleer ze Carla Arbulu de assist bezorgde voor het derde doelpunt voor de thuisploeg (3-1, 36ste minuut). Na de rust kopte Jana Simons na een hoekschop van Wendy Beth de vierde treffer tegen de touwen (4-1, 72ste minuut) en na een nieuwe assist van Valérie Jansen zorgde Soraia Matos Martins voor de eindstand (5-1, 84ste minuut).

Tongeren DV moest op bezoek bij Moldavo en het verloor daar niet alleen met het kleinste verschil na een vroeg en raak afstandschot van Janna Van Hove (1-0, 11de minuut). Het eindigde ook de wedstrijd met tien na een tweede gele kaart en dus rood vijf minuten voor het einde voor Melanie Anciaux. Terwijl Tongeren DV dus wegzakt in het klassement klimt Moldavo na de tweede winst op rij omhoog in de stand.

Ook Kontich heeft de weg naar boven in de stand gevonden. Het won op bezoek bij RSC Anderlecht B met 2-3. De thuisploeg kwam op voorsprong via Pure Eke (1-0) maar via Sanne Corten werd het nog voor de rust 1-1. Lucinda Michez (ex-RSCA) zette Kontich met een dubbel tegen haar ex-ploeg op rozen (1-2 en 1-3) vooraleer Anouk Cochez nog milderde voor het tweede team van vrouwelijk paars-wit (2-3).

Jolien Baeten lukte twee doelpunten voor Massenhoven in de derby tegen Lierse B. Foto - David Catry

Jolien Baeten lukte twee doelpunten voor Massenhoven in de derby tegen Lierse B. Foto – David Catry

Lierse B stond in de derby tegen Massenhoven bij de rust op voorsprong na goals van Tinne Van Den Bergh (1-0) en Lore Asselberghs (2-1). Tussenin had Jolien Baeten voor het doelpunt van de bezoekers gezorgd (1-1). Even over het uur zorgde Jolien Baeten dan met haar tweede doelpunt van de namiddag opnieuw voor de gelijkmaker (2-2). Yasmine Laureys bezorgde Massenhoven zes minuten later de overwinning (2-3, 69ste minuut).

SV Zulte Waregem en VC Dames Eendracht Aalst hielden het op een gelijkspel. Voor de rust werd er niet gescoord en in het begin van de tweede helft had SV Zulte Waregem even pech toen een hoekschop van Julie Devos door Françoise Delcoigne tegen de binnenkant van de paal werd gekopt. Kort daarna kon bezoekerster Laurence Marchal profiteren van een misverstand bij de thuisploeg (0-1, 52ste minuut). De sterk keepende Aalsterse doelvrouw Fanny Willems hield vervolgens vrouwelijk Essevee even af maar tegen de kopbal van Charlien Ver Eecke na een vrije trap van Liselore Carlier had ze geen verhaal (1-1, 69ste minuut). Daarna wijzigde de score ondanks kansen langs beide kanten niet meer.

Melden we nog dat de 9de speeldag al op vrijdag 6 november 2015 begint met het duel tussen Kontich en Standard B. De aftrap is om 20 uur.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 8ste speeldag in eerste klasse:

Lierse B – Massenhoven 2-3 (rust: 2-1);
Doelpunten: Tinne Van Den Bergh 1-0, 20′ Jolien Baeten 1-1, Lore Asselberghs 2-1, 63′ Jolien Baeten 2-2, 69′ Yasmine Laureys 2-3.

RSC Anderlecht B – Kontich 2-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: Pure Eke 1-0, Sanne Corten 1-1, Lucinda Michez 1-2, Lucinda Michez 1-3, Anouk Cochez 2-3.
Bijzonderheid: Nog melden dat Joke Verelst (Kontich) een sleutelbeenbreuk opliep tijdens dit duel. Ze onderging inmiddels een succesvolle operatie!

USGTH – Standard B 1-4 (rust: 1-1);
Doelpunten: 27′ Sarah Wijnants 0-1 op strafschop, 28′ Megane Vos 1-1, 68′ Sarah Wijnants 1-2, 70′ Madison Waegenaire 1-3, 77′ Caroliena Wolters 1-4 op strafschop.
Bijzonderheid: In de slotfase miste Madison Waegenaire een derde strafschop voor Standard B.

Moldavo – Tongeren 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 11′ Janna Van Hove 1-0.
Rode kaart: 85′ Melanie Anciaux (Tongeren DV).

KAA Gent Ladies B – DV Famkes Merkem 4-2 (rust: 3-2);
Doelpunten: Sofie Huyghebaert 0-1, Marie Minnaert 1-1, Elke Van De Sompel 2-1, Annelien Van Gansbeke 3-1, Laure Delheye 3-2, Mariam Abdulai Toloba 4-2.

FWS Woluwe – OH Leuven B 5-1 (rust: 3-1);
Doelpunten: 1′ Allison Verhoeven 1-0, 3′ Jolien Van Doren 1-1, 16′ Valérie Jansen 2-1, 36′ Carla Arbulu 3-1, 72′ Jana Simons 4-1, 84′ Soraia Matos Martins 5-1.

SV Zulte Waregem – VC Dames E. Aalst 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 52’ Laurence Marchal 0-1, 69’ Charlien Ver Eecke 1-1.