Op internationale vrouwendag spelen de Belgian Red Flames op de Cyprus Women’s Cup in Larnaca de wedstrijd voor de 7de plaats tegen Oostenrijk, een land dat straks in Nederland net als België een debutant is op een EK-eindronde en waartegen het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam in het tijdperk van bondscoach Ives Serneels al 2 keer eerder uitkwam.

België won op woensdag 13 februari 2013 in Oostakker met 2-0 tegen Oostenrijk dankzij doelpunten van Tessa Wullaert (46ste minuut) en Cécile De Gernier op strafschop (69ste minuut) terwijl het op woensdag 14 augustus 2013 in Stegersbach met 2-1 onderuit ging na een dubbel van Nina Burger voor het thuisland (12de en 67ste minuut) en een eerreddend doelpunt van Aline Zeler (2-1, 83ste minuut).

Aline Zeler begint vandaag in Larnaca aan de wedstrijd op de invallersbank. Bondscoach Ives Serneels koos immers voor volgende basisopstelling: Sofie Van Houtven in doel; in de verdediging van rechts naar links Laura Deloose, Imke Courtois, Heleen Jaques, Maud Coutereels; op het middenveld Janice Cayman, Lenie Onzia, Elien Van Wynendaele, Davinia Vanmechelen; in de spits Jana Coryn en Tessa Wullaert.
De invallers zijn Lisa Lichtfus; Davina Philtjens, Tine De Caigny, Jassina Blom, Aline Zeler, Sara Yüceil, Lien Mermans, Nicky Van Den Abbeele, Sarah Wijnants.

Hoe het vandaag in Larnaca afloopt kan U volgen via:

Futbol24.com

Eindstand:
België – Oostenrijk 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 63′ Tessa Wullaert 1-0, 78′ Verena Aschauer 1-1.
Rode kaart: 90′ + 4′ Sophie Maierhofer (Oostenrijk).
België wordt 7de na 3-2-winst in de strafschoppen!

Wissels België:
62′ Aline Zeler voor Jana Coryn;
70′ Tine De Caigny voor Elien Van Wynendaele;
88′ Lien Mermans voor Lenie Onzia;
88′ Davina Philtjens voor Davinia Vanmechelen.

Strafschoppen: 3-2 voor België!
Lien Mermans 1-0, Sarah Puntigam op de lat, Janice Cayman 2-0, Virginia Kirchberger 2-1, Tessa Wullaert mist, Isabella Kresche 2-2, Aline Zeler 3-2, Viktoria Pinther (gestopt door Sofie Van Houtven), Maud Coutereels mist, Nicole Billa mist.

PS: Ook nog melden dat U in Het Laatste Nieuws van woensdag 8 maart 2017 naast een foto van de nieuwe ‘voetballende’ staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen Zuhal ‘Zinedine’ Demir in het Belgian Football Center in Tubeke ook een artikel kan terugvinden op pagina 35 van de sportkrant van collega Pieter-Jan Calcoen rond de Belgian Red Flames met als titel ‘1 miljoen euro voor ideale EK-voorbereiding’.