Spanje, de volgende tegenstander van de Belgian Red Flames in de voorbereiding op weg naar het EK 2017 in Nederland, heeft op woensdag 8 maart 2017 voor het eerst de Algarve Cup gewonnen. Het won in de finale tegen Canada met het kleinste verschil!

Het enige doelpunt van de finale 2017 viel al in de 4de minuut. Het was Leila Ouahabi, die voor FC Barcelona uitkomt, die met een afstandschot met de linkervoet Spanje aan de eindoverwinning hielp (1-0). Canada, dat vorig seizoen nog gewonnen had, domineerde wel maar het kon de vele kansen niet afwerken. Spanje trof na 34 minuten wedstrijd ook nog de paal via Olga García.

Op zaterdag 8 april 2017 kan U de winnaar van de Algarve Cup 2017 aan het werk zien in Eupen. Dan spelen ze om 15 uur vriendschappelijk tegen de Belgian Red Flames!

Bekijk de video met de hoogtepunten in de finale van de Algarve Cup 2017 met dank aan FPF TV:

Denemarken, de eerste tegenstander van de Belgian Red Flames op het toekomende EK in Nederland, werd 3de nadat het met de strafschoppen de betere was tegen Australië. Na 90 minuten stond het in Albufeira 1-1 na doelpunten van Kyah Simon (36ste minuut) voor Australië en van Pernille Harder (80ste minuut) voor Denemarken. In de strafschoppenreeks nam Denemarken afstand via Line Roddik Hansen, Stina Lykke Petersen, Stine Larsen en Sanne Troelsgaard. Voor Australië kon enkel captain Elise Kellond-Knight raak schieten terwijl Clare Polkinghorne en Samantha Kerr hun strafschop gestopt zagen door de Deense doelvrouw Stina Lykke Petersen!

Bekijk de video rond dit duel met dank aan DBU TV:
DBU.dk
en ook nog via deze link:

Nederland, het gastland van het toekomende EK 2017 en in Tilburg laatste tegenstander van de Belgian Red Flames in de groepsfase, werd 5de op de Algarve Cup nadat het met 3-2 won tegen Japan. Anouk Dekker (13de minuut) en Lieke Martens (19de minuut) brachten de Oranje Leeuwinnen 2-0 voor maar via Kumi Yokoyama (20ste minuut) stond het bij de rust 2-1. Mandy van den Berg kreeg vervolgens even over het uur haar tweede gele kaart en dus werd ze uitgesloten (61ste minuut) terwijl Sheila van den Bulk in de 77ste minuut voor de gelijkmaker zorgde met een ongewilde owngoal (2-2). De wedstrijd leek op strafschoppen af te stevenen maar in de toegevoegde tijd besliste Vivianne Miedema daar nog anders over (3-2, 90ste + 3′ minuut).

Bekijk de hoogtepunten van Nederland – Japan met dank aan de KNVB:

Zweden eindigde 7de in Portugal na een ruime overwinning tegen Rusland. Het werd in Albufeira 4-0 na goals van Kosovare Asllani (6de minuut), Nilla Fischer (9de minuut), Kosovare Asllani (35ste minuut) en Fridolina Rolfö (76ste minuut).

Bekijk de hoogtepunten met de goals via deze link:

Ijsland veroverde de 9de plaats na winst tegen China. Málfrídur Erna Sigurdardóttir zorgde met vroege doelpunten in de eerste en de tweede helft voor het Ijslands succes (8ste en 47ste minuut). Wang Shanshan lukte voor de rust het doelpunt voor China (36ste minuut).

Bekijk de doelpunten in dit duel met dank aan RUV TV:
RUV.is

Of ook nog via deze link:

Noorwegen, de tweede tegenstander van de Belgian Red Flames op het toekomende EK 2017, eindigde 11de op de Algarve Cup 2017. Het won op de slotdag met 0-2 tegen gastland Portugal dankzij doelpunten van Ingvild Isaksen (13de minuut) en Guro Reiten (66ste minuut).