Share

De Belgian Red Flames spelen op dinsdag 27 oktober 2015 hun tweede wedstrijd in de EK-kwalificatie op weg naar het EK 2017 in Nederland. Bondscoach Ives Serneels moest op zondag 25 oktober 2015 uiteindelijk naar Bosnië-Herzegovina afreizen zonder de geblesseerden Maud Coutereels (Standard), die in de heenwedstrijd de 6-0 scoorde vanop de strafschopstip, en Laura De Loose (RSC Anderlecht). Hun plaatsen op het vliegtuig en in de kern van 21 werden ingenomen door Britt Vanhamel (Standard), die voor het eerst geselecteerd werd, en Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies).

Ook de lokatie en het uur veranderden in laatste instantie nog. Zo wordt er finaal niet gespeeld in het Stadion Bilino Polje van Zenica waar de Rode Duivels eerder al drie keer aantraden met verschillend resultaat (1-0-verlies op 3 september 2005 en 2-1-verlies op 1 april 2009 in het kader van de WK-kwalificatie en 1-1-gelijkspel op 13 oktober 2014 op weg naar het EK 2016 in Frankrijk) maar wel in het FF BH Football Training Centre van Zenica (het Bosnische Tubize). De aftrap is ook vervroegd naar 14 uur lokale tijd en de scheidsrechter komt met Lorraine Clark dit keer uit Schotland.

U kan Bosnië-Herzegovina – België op dinsdag 27 oktober 2015 hier volgen via:
Website UEFA EK-kwalificatie 2017

Share