Share

De Belgian Red Flames speelden op dinsdag 27 oktober 2015 hun tweede EK-kwalificatiewedstrijd op weg naar de eindronde in 2017 in Nederland. In Zenica ontmoette het Bosnië-Herzegovina, een team dat het op dinsdag 22 september 2015 in Leuven nog met 6-0 naar huis stuurde.

Bij het tweede deel van het voorgerecht op weg naar het eindtornooi bij onze noorderburen verliep de start iets moeilijker dan destijds op Den Dreef. Het duurde 25 minuten vooraleer Julie Biesmans (Standard) op aangeven van Tessa Wullaert de score opende, een tussenstand die ook nog bij de pauze op het bord stond (0-1). Vijf minuten over het uur lukte Julie Biesmans dan een tweede doelpunt voor het team van bondscoach Ives Serneels (0-2, 65ste minuut). Sparkle Red Flame Tessa Wullaert verhoogde daarna de winnende cijfers. Eerst scoorde de speelster van VfL Wolfsburg uit een vrije trap (0-3, 73ste minuut) en vervolgens ook nog na een assist van de ingevallen Audrey Demoustier (0-4, 83ste minuut). In de blessuretijd van de tweede helft zorgde Audrey Demoustier (Standard) op aangeven van Janice Cayman (Juvisy) voor de eindstand (0-5, 90ste + 2′ minuut). België heeft na twee duels het maximum van de punten 6 op 6.

Tessa Wullaert, die zich in Leuven nog beperkte tot koningin van de assists lukte nu zelf twee goals tegen Bosnië-Herzegovina! Foto - David Catry

Tessa Wullaert, die zich in Leuven nog beperkte tot koningin van de assists lukte nu zelf twee goals tegen Bosnië-Herzegovina! Foto – David Catry

Eerder op de namiddag won Servië thuis in Pecinci tegen Estland met 3-0. Jelena Čubrilo lukte daar twee doelpunten voor Servië (eentje voor én eentje na de rust) terwijl Marija Radojičić in de slotfase van de wedstrijd de eindstand op het bord zette.

De Belgian Red Flames en Servië staan zo na 2 EK-kwalificatieduels samen aan de leiding met een 6 op 6. België heeft met 11 doelpunten voor en geen enkele tegen het betere doelsaldo (+11) ten opzichte van Servië (+4). Engeland, derde op het voorbije WK in Canada, is hier voorlopig ook derde met 3 punten maar het heeft wel nog maar één wedstrijd gespeeld. Bosnië-Herzegovina is vierde met 3 punten uit 3 duels en Estland is laatste zonder punten uit 4 wedstrijden. Het volgende duel voor de Belgian Red Flames is op maandag 30 november 2015 thuis tegen Servië op Den Dreef in Leuven.

België speelde in Zenica met: Justien Odeurs; Janice Cayman, Elien Van Wynendaele, Nicky Van Den Abbeele, Davina Philtjens (83′ Lorca Van De Putte); Julie Biesmans (88′ Silke Demeyere), Cécile De Gernier, Sara Yüceil (79′ Audrey Demoustier), Elke Van Gorp; Tessa Wullaert, Aline Zeler (captain).
Bondscoach: Ives Serneels.

Dit waren de uitslagen in groep 7 op dinsdag 27 oktober 2015:
Servië – Estland 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 17′ Jelena Čubrilo 1-0, 61′ Jelena Čubrilo 82′ Marija Radojičić 3-0.

Bosnië – Herzegovina – België 0-5 (rust: 0-1);
Doelpunten: 25′ Julie Biesmans 0-1, 65′ Julie Biesmans 0-2, 73′ Tessa Wullaert 0-3, 83′ Tessa Wullaert 0-4, 90′ + 2′ Audrey Demoustier 0-5.

De stand in groep 7 is nu:
1. België 2-6 (11-0);
2. Servië 2-6 (4-0);
3. Engeland 1-3 (8-0);
4. Bosnië-Herzegovina 3-3 (4-11);
5. Esltand 4-0 (0-16).

De volgende duels zijn op woensdag 25 november 2015:
Servië – Bosniê-Herzegovina;
Op zondag 29 november 2015:
Engeland – Servië (in Bristol);
Op maandag 30 november 2015 om 20 uur:
België – Servië (op Den Dreef in Leuven).

Lees nog meer over Bosnië-Herzegovina – België:
Website UEFA EK-kwalificatie 2017

Share