Share

Nog voor de 23ste speeldag op vrijdagavond 24 maart 2017 begon was KAA Gent Ladies al zijn topschutter in deze competitie kwijt. Op de training van donderdagavond blesseerde ze zich zwaar aan de linkerknie met als gevolg gescheurde voorste kruisband en medialeband en een grote scheur in de meniscus. Amber Maximus ondergaat op donderdag 30 maart 2017 een eerste operatie waarna iets meer dan een maand later nog een tweede operatie zal volgen.

Amber Maximus (topschutster KAA Gent Ladies) viel uit met een zware knieblessure op training nog voor de start van de 23ste speeldag! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Niet meteen de beste voorbereiding dus voor de vrouwelijke Buffalo’s op de wedstrijd van misschien wel de laatste kans op bezoek bij Standard. Maar nog voor er daar gescoord werd moest ook Sanne Schoenmakers geblesseerd aan de rechterknie naar de kant nadat ze een poging van Margaux Van Ackere richting doel probeerde af te stoppen (18de minuut). Ook voor haar is het seizoen inmiddels afgelopen want de diagnose is een gescheurde mediale ligament van de rechterknie! Standard met nu Valentine Hannecart in de ploeg kwam vervolgens bijna op voorsprong toen Zoë Van Eynde een voorzet van Davinia Vanmechelen tegen de paal trapte. KAA Gent speelde sterk maar toch viel het doelpunt op het half uur aan de overkant. Davinia Vanmechelen bediende nu Sarah Wijnants en zij trapte met rechts voorbij Nicky Evrard (1-0, 30ste minuut). Het bleef tot diep in de tweede helft bij die score tot Elena Dhont vanop rechts de voor Chloë Vande Velde ingevallen Elke Van Gorp bediende voor de gelijkmaker (1-1, 83ste minuut). KAA Gent wilde nog meer en het kreeg uiteindelijk ook meer in de 3de minuut van de toegevoegde tijd toen Elena Dhont met rechts een verre vrije trap van doelvrouw Nicky Evrard binnentikte (1-2, 90ste + 3′ minuut). De 3 punten gingen dus mee de bus op met de vrouwelijke Buffalo’s die met een wedstrijd meer gespeeld op evenveel punten komen als Standard maar met een wedstrijd minder gewonnen.

Topschutster Sanne Schoenmakers (Standard) is met een knieblessure niet meer beschikbaar dit seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ook RSC Anderlecht kwam terug op gelijke hoogte met Standard en het heeft net als KAA Gent Ladies nu evenveel punten maar een wedstrijd meer gespeeld en een wedstrijd minder gewonnen. RSC Anderlecht haalde het op zaterdag 25 maart 2017 op bezoek bij KSK Heist met 0-4. Charlotte Tison opende de score even over het kwartier (0-1) waarna Ella Van Kerkhoven met een goal voor (0-2) en eentje na de rust (0-3) de voorsprong uitbreidde. Anaëlle Wiard kopte de eindstand op het bord (0-4).

Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht) klom met haar 10 goals op naar de 3de plaats in de stand van topschutters! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

DVC Eva’s Tienen deed het na de midweekse 12-0-nederlaag op bezoek bij KRC Genk Ladies nu thuis in Kumtich iets beter want het hield mede dankzij de sterke doelvrouw Ines Tisson het duel tegen OH Leuven bij de rust op 0-0. Na de pauze konden de bezoekers toch afstand nemen met doelpunten van Jana Janssens (0-1, 50ste minuut), Celien Guns op strafschop (0-2, 69ste minuut) en Petra Baldewijns (0-3, 78ste minuut).

KRC Genk Ladies was vrij!

Op vrijdag 31 maart 2017 en zaterdag 1 april 2017 staat de 24ste speeldag op het programma

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 23ste speeldag in de Super League:

Standard – KAA Gent Ladies 1-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: 30′ Sarah Wijnants 1-0, 83′ Elke Van Gorp 1-1, 90′ + 3′ Elena Dhont 1-2.

Bekijk de video met de hoogtepunten met dank aan Sportbeat:

KSK Heist – RSC Anderlecht 0-4 (rust: 0-2);
Doelpunten: 16′ Charlotte Tison 0-1, 25′ Ella Van Kerkhoven 0-2, 55′ Ella Van Kerkhoven 0-3, 75′ Anaëlle Wiard 0-4.

Bekijk de video met de hoogtepunten met dank aan Sportbeat:

DVC Eva’s Tienen – OH Leuven 0-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: 50′ Jana Janssens 0-1, 69′ Celien Guns 0-2 op strafschop, 78′ Petra Baldewijns 0-3.

Bekijk de video met de hoogtepunten met dank aan Sportbeat:

KRC Genk Ladies bye.

Dit is de stand na de 23ste speeldag:
1. Standard 19-45 (57-25) (15+);
2. KAA Gent Ladies 20-45 (59-11) (14+);
3. RSC Anderlecht 20-45 (52-16) (14+);
4. KRC Genk Ladies 18-22 (35-21) (6+);
5. OH Leuven 19-19 (21-33) (5+);
5. KSK Heist 20-16 (16-64) (5+);
7. DVC Eva’s Tienen 20-3 (12-82) (0+).

Topscorers na de 23ste speeldag:

23 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard);
13 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);
10 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht)
8 goals:
Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht);
7 goals:
Davinia Vanmechelen (Standard), Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies);
6 goals:
Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Heleen Jaques (RSC Anderlecht);
5 goals:
Zoe Van Eynde (Standard), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Elke Meers (DVC Eva’s Tienen), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Stephanie Suenens (KSK Heist), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Elena Dhont (KAA Gent Ladies);
4 goals:
Lore Asselberghs (OH Leuven), Corina Luijks (DVC Eva’s Tienen), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht);
3 goals:
Charlotte Cranshoff (Standard), Julie Biesmans (Standard), Aline Zeler (Standard), Yuna Appermont (Standard), Sarah Wijnants (Standard), Jana Janssens (OH Leuven);
2 goals:
Isabelle Ebhodaghe (DVC Eva’s Tienen), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Inge Heiremans (KSK Heist), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Sheila Broos (KSK Heist), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Anne Huybrechts (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Petra Baldewijns (OH Leuven), Celien Guns (OH Leuven);
1 goal:
Luna Maes (KSK Heist), Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht), Karen Meeus (KSK Heist), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Sheryl Merchiers (KAA Gent Ladies), Laura Gorniak (Standard), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Henriette Awete (RSC Anderlecht), Matilde Drumont (OH Leuven), Britt Vanhamel (OH Leuven), Yentl De Coster (OH Leuven), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Valentine Hannecart (Standard), Yana Daniëls (RSC Anderlecht), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies), Yenthe Kerckhofs (KRC Genk Ladies), Maurane Marinucci (Standard), Ymke Bruwier (KSK Heist), Margaux Eymael (DVC Eva’s Tienen), Nicky Van Den Abbeele (RSC Anderlecht).

Owngoals:
Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies voor Standard), Lauren Huys (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Veerle Van der Motte (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Charlotte Van Bavel (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies voor OH Leuven), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies voor Standard), Morgane Wijns (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Imke Courtois (Standard voor KSK Heist).

PS: De doelpunten van de wedstrijd KAA Gent Ladies – Standard (speeldag 2) en Standard – OH Leuven (speeldag 3) blijven geldig!

Het programma van de 24ste speeldag op vrijdag 31 maart 2017 om 19u30 is:

RSC Anderlecht – DVC Eva’s Tienen (Rue de Bruxelles, NVC Tubeke);
Scheidsrechter: Sören Beerens.

OH Leuven – Standard (Korbeekdamstraat, Oud-Heverlee);
Scheidsrechter: Lois Otte.

Op zaterdag 1 april 2017 om 15u30:
KRC Genk Ladies – KSK Heist;
Scheidsrechter: Irina Lyussina.

KAA Gent Ladies bye.

Op vrijdag 14 april 2017 staat er nog een inhaalwedstrijd op het programma om 19u30:
OH Leuven – KRC Genk Ladies.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam.be

Share