Share

Op woensdag 29 maart 2017, de dag dat Rode Duivel Thorgan Hazard jarig is, staan de eerste drie terugwedstrijden in de UEFA Women’s Champions League op het programma.

Vanaf 19 uur kan FC Barcelona in het Mini Estadi thuis tegen het Zweedse Rosengard zich voor het eerst plaatsen voor de halve finales in deze competitie als het de 0-1-winst uit de heenwedstrijd kan bevestigen. Als het zover komt dan is in de halve finale een dubbele confrontatie met PSG ook mogelijk in het vrouwenvoetbal maar dan moet de Franse vice-kampioen vanaf 20 uur in het Parc des Princes wel voorbij Bayern München. De heenwedstrijd werd met 1-0 gewonnen door de Duitse kampioen en die zal er zeker alles aan doen om zelf nog een ronde verder te geraken.

De topaffiche van de avond is het tweede deel van de heruitgave van de finale van vorig jaar. Dit keer gaat VfL Wolfsburg na het 0-2-verlies thuis nu op bezoek naar het Parc OL voor de terugwedstrijd tegen Olympique Lyonnais. Voor de Zwitserse Lara Dickenmann, die alles won met Lyon, is het een terugkeer naar een plaats waar ze veel successen kende. Maar sentiment is niet van toepassing op deze avond waarin de Duitse bekerwinnaar alsnog hoopt het Europese parkoers verder te zetten. Dat zal evenwel gebeuren zonder Belgian Red Flame en Gouden Schoen Tessa Wullaert. Zij is na een tweede gele kaart geschorst voor deze ontmoeting.

Luister naar Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg):

Luister naar Lara Dickenmann (VfL Wolfsburg):

Luister naar Sara Björk Gunnarsdottir (VfL Wolfsburg):

Op donderdag 30 maart 2017 staat ook nog de terugwedstrijd Manchester City – Fortuna Hjörring op het programma. Manchester City won de heenwedstrijd op Deense bodem met het kleinste verschil (0-1) en mag als het zich plaatst in de halve finale de winnaar van het duel Olympique Lyonnais – VfL Wolfsburg eerst thuis ontvangen!

U kan alles live volgen via:
UEFA.com

Volg ook de slotwedstrijd van de Belgian Red Flames U17 in Frankrijk tegen Rusland:

UEFA.com – WU17

Share