Share

De Belgian Red Flames U17 hebben hun derde en laatste groepswedstrijd in Frankrijk onder leiding van bondscoach Tamara Cassimon tegen Rusland gewonnen. Ze weten echter wel nog niet of ze naar het EK mogen. Ze kwamen op de wachtlijst van de beste tweedes terecht.

België won de slotwedstrijd in Martigues tegen Rusland met 0-2 dankzij doelpunten van Anais Bey-Temsamani (0-1, 11de minuut) en van Lisa Petry (0-2, 75ste minuut). In het andere duel in Aix-en-Provence verloor Frankrijk, dat al zeker was van de groepswinst, met het kleinste verschil tegen Griekenland met 1-0 na een doelpunt van Ifigeneia Georgantzi in de 31ste minuut. Dat betekende dat Frankrijk groep 5 won met 6 punten voor België, dat ook 6 punten haalde, en voor Rusland en Griekenland respectievelijk 3de en 4de met 3 punten.

België eindigde dus op een 2de plaats en in de onderlinge stand met de andere tweedes van de groepen die al voltooid zijn staat het voorlopig eerste met 3 punten uit de 2 duels tegen de eerste en de derde en het beste doelsaldo (2-3). In groep 2 werd Denemarken 2de en heeft het ook 3 punten en een doelsaldo tegen groepswinnaar Noorwegen en het uitgeschakelde Wales van 3-6 terwijl in groep 4 Schotland tegen groepswinnaar Ierland en het uitgeschakelde Hongarije slechts 2 punten behaalde.

Voor België is het nu afwachten tot alle resultaten in groep 1 (laatste duels op zaterdag 1 april 2017), groep 3 (laatste duels op donderdag 30 maart 2017) en groep 6 (laatste duels op zondag 2 april 2017) bekend zijn.

Dit was de laatste dag in groep 5:

Rusland – België 0-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 11 ‘ Anaïs Bey-Temaamani 0-1, 75’ Lisa Petry 0-2.

Griekenland – Frankrijk 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 31′ Ifigeneia Georgantzi 1-0.

Eindstand:
1. Frankrijk 3-6 (7-1);
2. België 3-6 (3-3);
3. Rusland 3-3 (2-6);
4. Griekenland 3-3 (1-3).

Alle groepswinnaars plaatsen zich voor EK WU17 in Tsjechië.
Dat is al het geval voor Noorwegen (groep 2), Ierland (groep 4) en Frankrijk (groep 5) en het gastland. De beste tweede van alle groepen in duels tegen de eerste en de derde in de eindstand van de groep is eveneens geplaatst voor het EK!

Voor nog meer over Rusland – België:
UEFA – WU17 – Rusland-België

Voor alle gegevens over de groep met de Belgian Red Flames U17:
UEFA – WU17 – Groep 5

Volg de resterende wedstrijden in alle groepen in de Eliteronde WU17 via:
UEFA – WU17 – Alle groepen

PS: UPDATE: Op donderdag 30 maart 2017 werd Duitsland 2de in groep 3 na groepswinnaar Engeland en voor Italïë. Duitsland wipt over België als beste tweede met 3 punten en een positief doelsaldo van 4-3 tegen Engeland en Italië! België gaat dus niet naar het EK in Tsjechië!

Share