Share

België staat voor het eerst met een jeugdteam in de halve finale van een wereldbeker voetbal. Het zijn de jongens U17 van bondscoach Bob Browaeys die afgelopen nacht voor dit huzarenstukje zorgden op het WK 2017 in Chili. Ze wonnen in Concepcion de kwartfinale tegen Costa Rica met 1-0 dankzij een prachtige vrije trap van Dante Rigo (PSV Eindhoven) na 27 minuten wedstrijd.

Dante Rigo, hier nog bij de Belgische U16, zorgde met een fantastische vrije trap tegen Costa Rica voor de kwalificatie voor de halve finale op het WK in Chili! Foto - David Catry

Dante Rigo, hier nog bij de Belgische U16, zorgde met een fantastische vrije trap tegen Costa Rica voor de kwalificatie voor de halve finale op het WK in Chili! Foto – David Catry

In de halve finale nu donderdag 5 november 2015 in La Serena wacht met Mali een tegenstander waartegen België eerder op het toernooi 0-0 gelijk speelde. Het duel is om 21 uur Belgische tijd (in concurrentie met Tottenham Hotspur – RSC Anderlecht in de UEFA Europa League).

De Belgische jeugd heeft toekomst in het voetbal niet alleen bij de jongens maar ook bij de meisjes die er alles aan doen om ook ooit op een WK-eindronde te staan.

Bekijk de video van de kwartfinale tegen Costa Rica via FIFA TV:
Website FIFA

Share