Share

Sylke Calleeuw zorgde afgelopen vrijdag 30 oktober 2015 voor de mooie noot van de Belgische speelsters die aktief zijn in het buitenland. Zij lukte immers een doelpunt voor PSV Eindhoven op bezoek bij FC Twente, de Nederlandse landskampioen die binnenkort in de achtste finales van de UWCL tegen FC Barcelona uitkomt. Het doelpunt was echter niet genoeg voor winst want het team van trainer Nebojsa Vuckovic ging met 3-2 onderuit. Vanity Lewerissa (ex-Standard) scoorde het eerste doelpunt (de 1-1 na 34 minuten) van PSV, dat nu in de stand FC Twente moet laten voorgaan op de tweede plaats met 16 punten maar een wedstrijd minder gespeeld (7 tegen 8 voor PSV). Voor FC Twente scoorden Jill Roord (17de minuut), Ellen Jansen (69ste minuut) en Shanice van de Sanden (72ste minuut). Ajax liep na de overwinning op bezoek bij ADO Den Haag (1-2) verder uit. De Amsterdamse vrouwen hebben nu 20 punten uit 8 wedstrijden. Telstar – Heerenveen tenslotte eindigde op 1-1.

Bekijk het doelpunt van Sylke Calleeuw voor PSV op bezoek bij FC Twente:
Website Voetbal Centraal

Bekijk het doelpunt van Vanity Lewerissa voor PSV op bezoek bij FC Twente:
Website Voetbal Centraal

Bekijk het doelpunt van Jill Roord voor FC Twente thuis tegen PSV:
Website Voetbal Centraal

Bekijk het doelpunt van Ellen Jansen voor FC Twente thuis tegen PSV:
Website Voetbal Centraal

Bekijk het doelpunt van Shanice van de Sanden voor FC Twente thuis tegen PSV:
Website Voetbal Centraal

Ajax, hier voor het duel op ADO Den Haag, staat voorlopig aan de leiding in Nederland! Foto - MamPict

Ajax, hier voor het duel op ADO Den Haag, staat voorlopig aan de leiding in Nederland! Foto – MamPict

Op zondag 1 november 2015 hield Belgian Red Flame Janice Cayman met Juvisy lang stand op bezoek bij landskampioen en bekerwinnaar Lyon. Voor 4.454 toeschouwers in het Stade de Gerland opende Camille Abily pas even voor het uur de score toen ze een vrije trap van Louisa Nécib met een hakje in doel devieerde (1-0, 58ste minuut). Kort daarna liep de thuisploeg verder uit. Camille Abily trapte dit keer een hoekschop, de Noorse Ada Hegerberg verlengde de bal met het hoofd en Corinne Petit werkte met een halve volley met rechts bijzonder knap af (2-0, 64ste minuut). Het bleef bij 2-0. Lyon is na 8 speeldagen leider in Frankrijk met het maximum van 32 punten, Montpellier volgt op 2 punten, PSG, de verliezende finalist in de UWCL vorig seizoen op 5 punten en Juvisy is vierde op 8 punten van Lyon.

Bekijk de video met de goals in Lyon – Juvisy met dank aan Eurosport:

In Duitsland tenslotte verloor Jackie Groenen op zondag 1 november 2015 met 1.FFC Frankfurt thuis tegen Bayern München met 0-1. Het doelpunt van Gina Lewandowski (neen, geen zus van) viel al na 22 minuten. Op maandag 2 november 2015 tenslotte bleef Sparkle Red Flame Tessa Wullaert op de bank bij haar club VfL Wolfsburg dat met 0-2 won op bezoek bij Bayer 04 Leverkusen.

Meer over die duels kan U lezen en op video bekijken via:
Official website Lara Dickenmann

Jessy Atila tenslotte won op zondag 1 november 2015 met haar club Herforder SV in de Tweede Bundesliga Noord met 1-4 op bezoek bij BW Hohen Neuendorf, een club uit Berlijn. Jessy Atila mocht na 78 minuten invallen voor Isabelle Knipp die net de eindstand op het bord had gebracht. Herforder SV staat in die reeks voorlopig op een 5de plaats met 11 punten op 18. Het moet FSV Gütersloh (12 punten), SV Meppen en BV Cloppenburg (15 punten) en leider MSV Duisburg (18 punten op 18) voor zich dulden.

Share