Share

Het was al voor 99 procent zeker en het is na de terugwedstrijden in de halve finales van zaterdag 29 april 2017 niet meer veranderd. PSG en Olympique Lyonnais spelen de eerste volledig Franse finale in het Europese vrouwenclubvoetbal!

Ook in Lyon waren er bijna 20.000 toeschouwers voor de terugwedstrijd van de halve finale in de UWCL! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Na de heenwedstrijd in Barcelona won PSG ook de terugwedstrijd voor 19.192 toeschouwers in het Parc des Princes tegen FC Barcelona. Sabrina Delannoy opende de score in de 55ste minuut vanop de strafschopstip na een fout van doelvrouw Panos op de Braziliaanse Cristiane (1-0). 6 minuten later viel het tweede doelpunt voor de thuisploeg nadat Eve Périsset een vrije trap gaf vanop links en Miriam Dieguez de bal onfortuinlijk over haar eigen doelvrouw Sandra Panos kopte (2-0, 61ste minuut). PSG bereikte zo voor de 2de keer de finale van de UWCL nadat het in 2015 in Berlijn verloor tegen 1.FFC Frankfurt!

Bekijk de video rond PSG – FC Barcelona met dank aan Barça TV:

Amel Majri probeert Stephanie Houghton van Manchester City Ladies uit te schakelen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

In het Parc OL verloor titelverdediger Olympique Lyonnais na de terugwedstrijd van de kwartfinale tegen VfL Wolfsburg (0-1) nu ook de terugwedstrijd van de halve finale tegen Manchester City Ladies. Olympique Lyonnais had nochtans de betere kansen maar nadat doelvrouw Sarah Bouhhadi de bal bij een uitverdedigen in de voeten van de Amerikaanse Carli Lloyd speelde twijfelde de Amerikaanse international niet om even voor het uur het enige doelpunt van de wedstrijd aan te tekenen (0-1, 57ste minuut). Het bleef bij die 0-1 maar dankzij de 1-3 in Manchester plaatste Olympique Lyonnais zich voor de 6de keer in 8 seizoenen voor de finale van de UEFA Women’s Champions League!

Olympique Lyonnais mag opnieuw naar de finale ondanks het thuisverlies tegen Manchester City Ladies! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Dit waren de resultaten van de terugwedstrijden in de halve finales van de UWCL:

PSG – FC Barcelona 2-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 55′ Sabrina Delannoy 1-0 op strafschop, 61′ Miriam Dieguez 2-0 owngoal!

PSG geplaatst nadat het ook de heenwedstrijd al won met 1-3!

Olympique Lyonnais – Manchester City Ladies 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 57′ Carli Lloyd 0-1.

Olympique Lyonnais geplaatst nadat het de heenwedstrijd won met 1-3!

De finale van de UWCL 2016-17 is op donderdag 1 juni 2017 om 20 uur 45 in Cardiff en zal rechtstreeks te zien zijn op France 2!

In de 15 vorige Europese finales (8 in de UEFA Women’s Cup, 7 in de UWCL) stonden slechts 1 keer eerder 2 teams uit hetzelfde land tegenover mekaar. Dat was in het seizoen 2005/06 toen het een volledig Duitse finale was. 1.FFC Frankfurt haalde het over 2 duels tegen titelverdediger Turbine Potsdam. 1.FFC Frankfurt won de heenwedstrijd in Potsdam met 0-4 en vervolgens ook de terugwedstrijd voor eigen publiek met 3-2!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share