Share

Op dinsdag 2 mei 2017 raakte bekend dat de uitzendrechten voor de Jupiler Pro League vanaf het seizoen 2017-18 langs Nederlandstalige kant bij Telenet met Play Sports en Vier terechtkwamen en aan Franstalige kant opnieuw bij VOO. De Pro League vangt zo voor de volgende 3 jaar ruim 80 miljoen euro voor het nieuwe tv-contract en dat zou ook het Belgische vrouwenvoetbal ten goede komen.

Een beeld uit het Belgische vrouwenvoetbal met links Amber Maximus (KAA Gent Ladies) en rechts Davinia Vanmechelen (Standard). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Dat stond alvast te lezen in het artikel “Nieuw TV-Contract – Van 66 naar 80 miljoen per jaar – Nog nooit zoveel geld voor Belgisch Voetbal” van collega Rudy Nuyens op pagina 24 van de sportkrant van Het Laatste Nieuws van woensdag 3 mei 2017. Onder de titel ‘Iedereen wint’ lezen we: “De extra inkomsten uit het tv-contract moeten overigens het hele Belgische voetbal ten goede komen … Er gaat ook geld naar de semi-professionalisering van de arbitrage, het jeugdvoetbal en het vrouwenvoetbal.” Hoeveel dat bedrag juist zal zijn en bij wie het in het Belgische vrouwenvoetbal zal terechtkomen is op dit ogenblik echter nog niet bekend.

Lees ook nog via:
Het Laatste Nieuws
En ook nog via:
Trends / Knack

Lees ook nog over eerdere intenties om geld te geven voor het Belgische vrouwenvoetbal:

Vrouwenteam.be

Share