UWCL-titelverdediger Olympique Lyonnais is op maandag 8 mei 2017 voor de 11de keer op rij Frans landskampioen geworden! Het team van trainer Gerard Prêcheur won op de 20ste speeldag de thuiswedstrijd tegen Soyaux met ruime cijfers en is niet meer in te halen voor de concurrenten Montpellier en PSG!

Olympique Lyonnais kreeg op maandag 8 mei 2017 de eerste gelegenheid om voor de elfde keer op rij de Franse landstitel binnen te halen. Voor 1.204 toeschouwers in het Stade Groupama Training Center in de schaduw van het grote Parc OL was de titel bij de rust al een feit na goals van Cynthia Viana die een voorzet van Alex Morgan in eigen doel devieerde (1-0, 21ste minuut), een dubbel van de Noorse Ada Hegerberg (2-0, 24ste en 3-0, 32ste minuut), eentje van Alex Morgan (4-0, 37ste minuut) en een strafschop van de Japanse Saki Kumagai (5-0, 43ste minuut). Na de rust liep Lyon verder uit met een dubbel van Eugénie Le Sommer (6-0, 46ste en 8-0, 59ste minuut) voorlopig met 19 goals topschutter in Frankrijk, een tweede van de namiddag van Alex Morgan (7-0, 51ste minuut) en tot slot een kopbal van Wendie Renard op hoekschop van Camille Abily (9-0, 68ste minuut).

De Noorse Ada Hegerberg lukte 2 goals thuis tegen Soyaux! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Met nog 2 speeldagen voor de boeg heeft Lyon nu 57 punten uit 20 duels, Montpellier, het team van Belgian Red Flame Janice Cayman volgt op de 2de plaats met 49 punten, PSG is derde met 48 punten.

In aanloop van de finale van de UWCL in Cardiff tegen PSG speelt Olympique Lyonnais nog thuis tegen PSG (zaterdag 13 mei 2017) en gaat het op bezoek bij Metz (donderdag 25 mei 2017). Ook op vrijdag 19 mei 2017 is PSG de tegenstander in de finale van de Franse beker in Vannes (rechtstreeks te bekijken op France 4 vanaf 21 uur).

De kampioenen op de foto met voorzitter Jean-Michel Aulas! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

D1 Féminine – Uitslagen – 20ste speeldag:

Lyon – Soyaux 9-0 (rust: 5-0);
Doelpunten: 21′ Cynthia Viana 1-0 owngoal, 24′ Ada Hegerberg 2-0, 32′ Ada Hegerberg 3-0, 37′ Alex Morgan 4-0, 43′ Saki Kumagai 5-0 op strafschop, 46′ Eugénie Le Sommer 6-0, 51′ Alex Morgan 7-0, 59′ Eugénie Le Sommer 8-0, 68′ Wendie Renard 9-0.

De Amerikaanse Alex Morgan is na minder dan een half seizoen al Frans landskampioen met Lyon! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Montpellier (Janice Cayman) – Metz 6-0;
PSG – Albi 4-0;
Marseille (Sara Yüceil) – Bordeaux 0-1;
Juvisy – Guingamp 2-1;
Rodez – St-Etienne 1-1.