Share

Op precies 50 dagen voor de start van het EK 2017 stonden op zaterdag 27 mei 2017 in diverse landen de bekerfinales op het programma. De legendarische FA Cup Final op Wembley, de eindstrijd in de 100ste editie van de Coupe de France, de finale van de Copa del Rey in Spanje en ook de DFB-Pokelfinale der Frauen in Duitsland nog voor de mannen ‘s avonds in het Olympisch Stadion van Berlijn hun finale afwerkten.

Tessa Wullaert gaat met de bal aan de haal op de linkerflank, Claire Savin van SC Sand probeert bij te blijven! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In het zomerzwoele RheinEnergie Stadion van Keulen stonden voor het tweede jaar op rij SC Sand en VfL Wolfsburg, sinds kort Duits landskampioen tegenover mekaar. Vorig seizoen toen VfL Wolfsburg in het wit speelde lukte Zsanett Jakabfi de twee doelpunten voor het team van Tessa Wullaert. Nadat ze het team van trainer Ralf Kellermann op voorsprong had gebracht zorgde de Servische Jovana Damnjanovic voor de gelijkmaker (1-1) maar de trofee ging uiteindelijk toch naar VfL Wolfsburg.

VfL Wolfsburg, de winnaar van de Duitse vrouwenbeker 2017! Tessa Wullaert ziet U als 4de van links onderaan tussen Sara Björk Gunnarsdottir (links) en Ewa Pajor (rechts). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nu, iets meer dan een jaar later, veranderde het eindresultaat niet maar het scoreverloop wel. Pernille Harder, de Deense international, stond twee keer op de goede plaats. In de 65ste minuut kopte ze een hoekschop van Caroline Graham Hansen na een licht mistasten van doelvrouw Carina Schlüter (Sand) tegen de netten (0-1) en tien minuten later stond ze opnieuw op de goede plaats om een voorzet vanop links van Alexandra Popp binnen te koppen met de hulp van de paal (0-2, 75ste minuut). Bij bijzonder warme temperaturen (meer dan 30 graden) leek de wedstrijd daarmee beslist maar toen kreeg Alexandra Popp eerst de gele kaart van scheidsrechter Ines Appelmann en vervolgens wegens onsportief gedrag ook onmiddellijk rood (77ste minuut). Nog geen minuut later lukte SC Sand, dit keer in witte shirt en blauwe broek, de aansluitingstreffer toen Jovana Damnjanovic van dichtbij de bal tegen de paal tikte en het leer via doelvrouw Almuth Schult in doel ging (1-2, 78ste minuut). Zo werd het in het laatste kwartier toch nog bijzonder spannend. VfL Wolfsburg moest alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. In de toegevoegde tijd claimde SC Sand zelfs nog een strafschop na een lichte duwfout van Sara Björk Gunnarsdottir, die helemaal op het einde ook nog een tweede gele kaart kreeg, op Nina Burger. Uiteindelijk haalde VfL Wolfsburg de beker en zo mocht Tessa Wullaert, de Belgische Gouden Schoen die er dit keer meteen vanaf de aftrap op de linkerflank bij was en een behoorlijke wedstrijd speelde, opnieuw op het podium van de winnaars! In haar tweede seizoen pakt ze zo de dubbel in Duitsland en kan ze straks vol vertrouwen met de Belgian Red Flames aan de laatste rechte lijn van de voorbereiding op het EK 2017 beginnen!

Tessa Wullaert en Joelle Wiedemeyer mogen eventjes de Duitse beker tonen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Duitse bekerfinale vrouwen – RheinEnergie Stadion, Keulen;
SC Sand – VfL Wolfsburg 1-2 (rust: 0-0).
Doelpunten: 65′ Pernille Harder 0-1, 75′ Pernille Harder 0-2, 78′ Almuth Schult 1-2 owngoal.
Toeschouwers: 17.016.
VfL Wolfsburg won voor de 4de keer in 5 seizoenen en voor de 3de keer op rij (na 2013, 2015 en 2016) de DFB-Pokal der Frauen!

Melden we hieronder ook nog de uitslagen in de andere bekerfinales op zaterdag 27 mei 2017:

Engeland: Wembley – Londen:
Arsenal – Chelsea 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 4′ Alexis Sanchez 1-0, 76′ Diego Costa 1-1, 79′ Aron Ramsey 2-1.
Toeschouwers: 89.472.
Arsenal won onder leiding van Arsène Wenger voor de 13de keer (een record) de Engelse beker!

Frankrijk: Stade de France, Saint-Denis:
Angers SCO – PSG 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 90′ + 1′ Cissokho 0-1 owngoal.
Toeschouwers: 80.000.
PSG won voor de 3de keer op rij en voor de 11de keer in totaal de Franse beker!

Spanje: Estadio Vicente Caldéron, Madrid:
FC Barcelona – Deportivo Alavés 3-1 (rust: 2-1);
Doelpunten: 30′ Messi 1-0, 33′ Hernandez 1-1, 45′ Neymar 2-1, 45′ + 3′ Alcacér 3-1.
Toeschouwers: 50.000.
FC Barcelona won voor de 29ste keer de Copa del Rey!

Duitsland: Olympisch Stadion, Berlijn:
Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 2-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 8′ Dembélé 1-0, 29′ Rebic 1-1, 67′ Aubameyang 2-1 op strafschop.
Toeschouwers: 74.322.
Borussia Dortmund, dat de voorbije 3 seizoenen telkens de finale verloor, won voor de 4de keer de Duitse beker.

Bekijk de volledige fotoreportage rond SC Sand – VfL Wolfsburg van Dirk Vuylsteke:
Sportpix.be

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond de Duitse bekerfinale:
Fotopagina Paul Dijkmans

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share