Share

Op zondag 28 mei 2017 speelden de Belgian Red Flames U19 onder leiding van bondscoach Kris Van Der Haegen hun tweede wedstrijd in de Eliteronde in Hongarije. De tegenstander was dit keer Rusland. In Frankrijk speelden Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere hun laatste competitiewedstrijd met Rijsel, de club die net voor het weekend verrassend negatief nieuws te horen kreeg.

Lille OSC kreeg 4 punten in mindering na de 5-1 tegen La Roche-sur-Yon, een sanctie die het kreeg omdat er een administratief probleem was met een licentie van speelster Laëtitia Chaheh Yimga, die in januari van dit jaar overkwam uit Litouwen. De club gaat wel nog in beroep tegen deze beslissing. Rijsel speelde ondertussen op de laatste speeldag 0-0-gelijk in de derby op bezoek bij Arras terwijl La Roche-sur-Yon op de laatste speeldag thuis won met 7-1 tegen Brest. Dat betekent dat La Roche-sur-Yon op dit ogenblik in de plaats van Rijsel naar de D1 Féminine zou promoveren maar daar wordt het dus afwachten wat er in deze zaak in beroep wordt beslist!

De Belgian Red Flames U19 wonnen op deze zondag 28 mei 2017 in Dabas vlot tegen Rusland. Celien Guns (OH Leuven) lukte al vroeg haar 3de goal op Hongaarse bodem (1-0, 13de minuut) waarna Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies) even over het halfuur de score verdubbelde (2-0, 32ste minuut). Nog voor halfweg de tweede helft zorgde Elena Dhont voor de eindstand (3-0, 66ste minuut). Op hetzelfde moment won ook Spanje U19 het tweede duel in de Eliteronde in Hongarije tegen het gastland. Het boekte dezelfde overwinning als België eerder namelijk 3-0! Op woensdag 31 mei 2017 spelen de Belgian Red Flames U19 en Spanje U19 voor het rechtstreekse ticket naar de EK-eindronde in Noord-Ierland.

Dit waren alle uitslagen:

België – Rusland 3-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 13′ Celien Guns 1-0, 32′ Mariam Abdulai Toloba 2-0, 66′ Elena Dhont 3-0.

België speelde met: Lisa Lichtfus, Maëlis Henneuse, Yuna Appermont, Charlotte Tison (c), Shari Van Belle, Sarah Wijnants (86′ Kirsten Raemdonck), Kassandra Missipo (75′ Yenthe Kerckhofs), Alexandra Soree, Mariam Abdulai Toloba, Celien Guns, Elena Dhont (80′ Laura Gorniak).
Zij bleven op de bank: Lowiese Seynhave, Raquel Viaene, Ulrike De Frère, Davinia Vanmechelen.

Spanje – Hongarije 3-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 27′ Damaris Egurrola 1-0, 35′ Lucia Garcia 2-0, 78′ Marcos Moral 3-0.

De stand na de 2de speeldag is:
1. België 2-6 (6-0);
2. Spanje 2-6 (6-1);
3. Rusland 2-0 (1-6);
4. Hongarije 2-0 (0-6).

Het programma van de laatste speeldag in groep 1 op woensdag 31 mei 2017 om 16 uur is:
Rusland – Hongarije (in Boedapest);
België – Spanje (in Dabas).

Lees meer over België – Rusland via:
UEFA.com

Lees meer over Spanje – Hongarije via:
UEFA.com

Bekijk ook nog deze video rond België U15 – Nederland U15 van vrijdag 26 mei 2017 in Wuustwezel met dank aan Luc Bosmans en de KBVB:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share