Share

De Belgian Red Flames U19 zijn er in het Hongaarse Dabas onder leiding van bondscoach Kris Van Der Haegen niet in geslaagd zich te plaatsen voor het EK U19 in Noord-Ierland later dit jaar! In de slotwedstrijd van de Eliteronde hadden ze met een brilscore tot in het begin van de tweede helft de kwalificatie op zak maar dan lukte het dominerende Spanje het openingsdoelpunt!

In de 48ste minuut scoorde Lucia Garcia en zes minuten later verdubbelde Natalia Ramos die voorsprong. Iets over halfweg de tweede helft lukte Lucia Garcia zelfs een derde Spaans doelpunt waarna Aitana Bonmati van Spanje nog uitgesloten werd (80ste minuut). Het was tenslotte Elena Dhont (KAA Gent Ladies) die in de toegevoegde tijd nog de Belgische eer wist te redden.

Zo werd Spanje groepswinnaar met het maximum van de punten en eindigden de Belgian Red Flames U19 op de tweede plaats. Ondanks de 6 punten kan het geen beste tweede worden van alle groepen want met nog 1 groep te gaan in de Eliteronde is Frankrijk in groep 3 waar Nederland eerste werd voorlopig de beste met 4 punten op 6 tegen de eerste en de derde uit die groep! België haalde slechts 3 op 6 tegen Spanje en Hongarije, dat op de slotdag met 0-1 won tegen Rusland dankzij een doelpunt van Petra Krascsenics na 6 minuten spelen in Boedapest.

Spanje speelt dus net als Engeland (winnaar groep 2), Nederland (winnaar groep 3), Schotland (winnaar groep 4), Italië (winnaar groep 5) en gastland Noord-Ierland van 8 tot en met 20 augustus 2017 het EK. Frankrijk is op dit moment de beste tweede maar in de nog te spelen groep 6 met Duitsland, Ijsland, Polen en Zwitserland zijn er nog enkele kandidaten die daar misschien verandering in kunnen brengen.

Dit waren de doelpuntenmakers op de 3de speeldag in groep 1:
België – Spanje 1-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: 48′ Lucia Garcia 0-1, 54′ Natalia Ramos 0-2, 71′ Lucia Garcia 0-3, 90′ + 2′ Elena Dhont 1-3.
Rode kaart: 80′ Aitana Bonmati (Spanje).

Rusland – Hongarije 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 6′ Petra Krascsenics 0-1.

De eindstand in groep 1:
1. Spanje 3-9 (9-2);
2. België 3-6 (7-3);
3. Hongarije 3-3 (1-6);
4. Rusland 3-0 (1-7).

Nog meegeven dat België aan de wedstrijd begon met: Lisa Lichtfus, Sarah Wijnants, Charlotte Tison (captain), Maëlis Henneuse (67′ Mariam Abdulai Toloba), Shari Van Belle; Alexandra Soree, Kassandra Missipo, Yuna Appermont, Davinia Vanmechelen, Celien Guns (79′ Laura Gorniak), Elena Dhont.
Zij bleven op de bank: Lowiese Seynhaeve, Yenthe Kerckhofs, Raquel Viaene, Kirsten Raemdonck, Ulrike De Frère.

Voor nog meer over België – Spanje ga naar:
UEFA.com

Voor nog meer over Rusland – Hongarije ga naar:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share